Május 1-jén ismét megrendezésre kerül Kiskőrösön a Városi Sportmajális, melynek a Szabadidőpark ad majd otthont. Az ingyenesen látogatható rendezvényen amellett, hogy díjazzák az „Év sportolóit”, az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a városban fellelhető sportágakkal, egyesületekkel.

-Hirdetés-

Kiskőrösön több évtizedes hagyománya van annak, hogy a május 1-jei programok kötődnek a sporthoz. A tavalyi évben a Sportmajális alkalmával került felavatásra Kiskőrös egyik legnagyobb sportberuházása a Revaló Pál Sporttelep. A sportpálya felavatása mellett a helyi sportolókat is ünnepelték, valamint a hagyományos május 1-jei programok sem maradtak el. 

Kapcsolódó cikk
Revaló Pál nevét viseli mostantól a Városi Sporttelep
Revaló Pál nevét viseli mostantól a Városi Sporttelep
A környéken elők számára évtizedek óta sportolásra és szabadidős tevékenységekre otthont nyújtó városi sporttelepen komoly fejlesztések mentek végbe. Kiskőrös Város...
Az előző évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Sportmajális, melynek a Szabadidőpark ad majd otthont.

„Május 1-je egy régóta ünnepelt nap. Még az én időmben is nagy felvonulások, fúvószene és piknik is volt városunkban. Ezt szerettük volna mi is megtartani, csak más formában. A  mai kornak megfelelően ünnepelünk majd, és a fiatalokat is szeretnénk bevonni rendezvényünkbe” – nyilatkozta Domonyi László polgármester.

A programok sora május 1-jén 9 órakor Kiskőrös Város Fúvószenekarának térzenéjével veszi kezdetét, majd Domonyi László polgármester köszönti a megjelenteket. Ezt követően mazsorett bemutató színesíti az eseményt, majd kihirdetésre kerülnek az „Év sportolói”.

2024. április 22-én tartottak megbeszélést és helyszíni bejárást a rendezvény szervezői

„A tavalyi évhez hasonlóan idén is díjazni szeretnénk az előző év legjobb sportolóit és edzőit, a 2023-as esztendő legjobbjait szakáganként. Összesen 19 díjat tervezünk átadni” – mesélte Filus Tibor a Kulturális, Turisztika és Sport Bizottság elnöke.

A díjátadó után egy tai-chi bemutatót élvezhetnek a kilátogatók.

Ezen az alkalmon, amellett, hogy összejönnek a város sportolói, lehetőség nyílik arra is, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a különböző sportágakkal, hiszen 18 olyan egyesület működik városunkban, akik igazolt, aktív játékosokat foglalkoztatnak.

Százalékos sorrend – 1311 fő sportolóval számolva – 18 egyesület:
(Filus Tibor gyűjtése)

 1. Kiskőrösi Labdarúgó Club – 27,92 %
 1. Kiskőrösi NKSZSE (női kézilabda) – 10,76 %
 1. HC Kiskőrös (jégkorong) – 9,53 %
 1. Kiskőrösi Vizisport Alapítvány – 8,07 %
 1. Kiskőrösi Kutyaiskola – 5,38 %
 1. JP Team Sportlövész Egyesület – 5 %
 1. Kiskőrösi Judo Egyesület – 5 %
 1. Kiskőrösi Fighterek RKSZ kiskőrösi szakosztály – 4,61 %
 1. Kiskőrösi Tenisz Klub Egyesület – 3,84 %
 1. Kiskunsági Ökölvívó Egyesület – 3,84 %
 1. Kiskőrösi Kosárlabda Egyesület (kosárlabda) – 3,84 %
 1. Kiskőrösi KSE (férfi kézilabda) – 3,61 % 
 1. Kiskőrösi KSK (férfi kézilabda) – 2,61 %
 1. Malom Darts Sportegyesület Kiskőrös – 2,3 %
 1. Kiskőrösi EGYMI – 1,53 %
 1. Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub – 1,3 %
 1. Kiskőrösi Taiji Egyesület – 1,15 %
 1. Kiskőrösi Asztalitenisz Baráti Kör – 0,46 %

 

„Nemcsak a sportolóknak nyújtunk gazdag programot, hanem mindenkinek, aki velünk közösen szeretné eltölteni ezt a napot. Lesz többek között: labdarúgás, jégkorong, kézilabda, judo, box, darts, illetve sok egyéb más lehetőség” – tette hozzá Filus Tibor.

Emellett Kiskőrös Város Önkormányzata főzési lehetőséget is biztosít a családoknak, barátoknak és egyesületeknek, valamint ugrálóvár, police sarok és arcfestés is várja majd a gyerekeket.
Az eseményre a Jet Caffe is kitelepül teljes italkínálattal, továbbá virslit is lehet majd vásárolni náluk, míg a Kiskőrösért Egyesület jótékonysági sütivásárral készül a Tündér Szolgálat javára.

A tavalyi évhez hasonlóan idén sem marad el a városi sportkihívás, mely során az első 200 résztvevő, aki teljesíti a sportfeladatokat, oklevél, valamint csokoládé jutalomban részesül.

A fotók a megbeszélésen és a helyszíni bejárás alkalmával készültek 2024. április 22-én.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira