2024. április 27-én szombaton újra Futókörök Napja eseményt rendeztek Kiskőrösön, a Záportározó körüli rekortán futópályán. Idén is reggel kilenctől egészen este öt óráig lehetett róni a köröket. A legtöbben futva tettek meg a különböző távokat, de voltak akik gyalogosan járultak hozzá a minél több kilométer összegyűjtéséhez, és ezzel az egészséges életmódhoz.

Az idei évben is a Trizoli Jótifuti Egyesület szervezte Kiskőrösön az eseményt, mely egyébként Magyarországon 20 helyszínen zajlott egy napon, április 27-én az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával és a SZEOSZ szakmai közreműködésével. 2019 óta már több mint negyedszáz rekortán borítású kültéri futópálya épült meg hazánkban, így történt ez pár éve Kiskőrösön is. Azóta minden esztendőben csatlakozik a város ehhez az országos rendezvénysorozathoz.

Kalocsa város futónagykövete, Posztobányi Zoltán is ott volt az eseményen
-Hirdetés-

Futni tehát reggel kilenctől délután öt óráig lehetett. A regisztráció után a résztvevők egy chipet kaptak, mellyel minden megtett kör végén csippantani kellett, így mérve, hogy mennyit is futottak az adott indulók. Egy futó a nap folyamán többször is becsatlakozhatott a kilométergyűjtésbe, de csak egy helyszínen futhatott.

Csipak István csippant éppen

Minden helyszínen a három legtöbb futót 25.000, 15.000 és 10.000 forint értékű sportszervásárlási utalvánnyal díjazták.

Kicsik és nagyok együtt futottak

Kiskőrösön több mint háromszázan vettek részt gyalogosan vagy futva az eseményen. Voltak kicsiktől egészen a legidősebbekig szinte minden korosztályból. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájából sok-sok gyermek és szüleik is kijöttek, hogy mozogjanak. Ők még külön KEVI feliratú baseball sapkával is készültek. Mellettük a Kiskőrösi LC több utánpótlás csapata is részt vett az rendezvényen.

Elindultak a KEVI-s diákok
Kiskőrösön így az összegyűlt táv: 2568 kilométer lett. Ez a húsz helyszín közül a 14. helyet eredményezte. Nem is az volt a fontos, hogy hányadik lesz Kiskőrös, hanem a mozgás és annak öröme, mely kicsiktől egészen az idősebb korosztályig mindenkit megmozgatott.
A KLC-s fiatalok is futottak

Kiskőrösön a legtöbb kört egészen pontosan 82-őt a szegedi Kormányos Gergő tette meg 65,6 kilométert futva. Második lett a helyi Rárósi Dávid, aki egy körrel kevesebbet futott, 64,8 kilométert. Harmadik helyen egy szintén kiskőrösi futó, Kiss-Berdó Ádám végzett 57 körrel és 45,6 kilométerrel.

Kormányos Gergő futotta a legtöbbet az eseményen

Ha a hölgyeket nézzük, ott a kiskunmajsai Szabóné Baranyai Éva tette meg a legtöbb kört. Szám szerint 54-et, ami 43,2 kilométert jelentett. Mögötte Gyurián Bettina és Kapás Emese Júlia végeztek 41 körrel 32,8 kilométert futva ezzel.

A nők közül Szabóné Baranyai Éva tette meg a legtöbb kört

A szervező Trizoli Jótifuti Egyesület szeretné megköszönni minden segítőnek, támogatónak az önzetlen segítséget, aki valamilyen formában is hozzájárult az idei Futókörök Napja Kiskőrös rendezvény sikeres lebonyolításához.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (369 db kép)
MEGOSZTÁS