A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Technikumból négy osztály ballag el 2024. május 4-én, szombaton reggel 9:00 órakor, majd hétfőn megkezdődnek az idei tanév érettségi vizsgái. Ez alkalomból április 29-én, hétfőn reggel 8 órakor áhítatot tartottak az evangélikus templomban, ahol minden középiskolai osztály jelen volt.

-Hirdetés-

Az iskolás évek azonban nem mindig csak a tanulásról és a kötelezettségekről szólnak, hanem olykor a bulikról és a közös bolondozásról is. Éppen ezért sok helyen hagyomány, hogy nemcsak ünneplőben, énekelve búcsúznak el egymástól, tanáraiktól és az iskolától a diákok, hanem egy szabadabb, bolondosabb formában is. 

Tagintézményeikbe is ellátogattak
Több évtizedes hagyománya van már a bolondballagásnak a KEVI-ben is, melyet ma délelőtt rendeztek meg. 

A végzős diákok és osztályfőnökeik:

Németh Mihály (12.A)
Agócs Ákosné Németh Zita (12.B)
Horváth János (12.C)
László-Kudron Ildikó és Szabó Zoltán (12.D) 

jelmezekben, zenés kísérettel, vagy éppen énekelve haladtak a belvárosban – egyik intézménytől a másikig – mosolyt csalva a járókelők arcára.

Az idei évben közösen haladtak egyik intézménytől a másikig

A gimnázium osztálytermeit, udvarát, a nevelői- és az igazgatói szobát körbejárva, idén először a Harangvirág Evangélikus Óvodába látogattak el, majd átsétáltak a bölcsődébe is. Innen a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolába vezetett útjuk, ahonnan a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájába vonultak tovább a gyerekek nagy örömére, akiket édességgel halmoztak el.

A gyerekeket édességekkel és szappanbuborékokkal halmozták el

Mozgalmas napok ezek a végzősök életében, hiszen tegnap este szerenádot adtak, ma délután ünnepi próbát tartanak, holnap pedig elballagnak középiskolájukból, aztán hétfőn kezdetét veszi az érettségik sora.

A KEVI 12. évfolyamos végzős diákjai és osztályfőnökeik

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS