Írta: vira
A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület rendszeresen keresi a pályázati lehetőségeket a fásítási programjai megvalósításához. A TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével 14. alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatán sikeresen vett részt az egyesület és a „Közösségi faültetés Kiskőrösön” elnevezésű programjával bekerült azon kedvezményezettek közé, akikre 2024. 01. 15-től 2024. 02. 11-ig zsetonok bedobásával lehetett szavazni a kiskőrösi és a kalocsai Tesco üzleteiben.

A programra pályázhattak egyesületek és civil szervezetek, melyek a vásárlók bevonásával – a boltokban leadott tikettek számának függvényében – kaphattak támogatást. A pályázati felhívás célja a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programok támogatása. Ezek között szerepelt a helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása. A pályázat során a TESCO-GLOBAL Zrt. üzleteiben lehetett az említett időszakban szavazataikkal – tikettjeik bedobásával a szavazó urnákba – támogatni a vásárlóknak az adott körzetben azt a 3 szervezetet, amelyik a programok elbírálói szerint arra érdemes volt.

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola előtt a diákok szorgoskodtak környezetük szépítése érdekében
-Hirdetés-

A szavazás végeredménye:
1. Ültess Fát Mozgalom Egyesület: 14.163 zseton – 400.000 Ft.
2. Homokmégy Kéknefelejcs Óvoda: 13.548 zseton – 200.000 Ft.
3. Kalocsai Földön Futók Sportegyesület: 8.506 zseton – 100.000 Ft.

A kiskőrösi rendőrök is aktív részesei voltak a faültetésnek

A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke Filus Tibor elmondta, hogy a tervezett projekt keretében május 2-án közösségi összefogással 18 db oszlopos juhart ültettek el a Vasvári Pál utcában. A munkálatok a környék lakóit, a közeli Bem József Általános Iskolába járó 568 diákot és szüleiket, hozzátartozóikat, az intézmény dolgozóit, illetve a szomszédos Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársait közvetlenül, a közel 14 ezer fős város közösségét pedig közvetetten érintenék.

Bem József Általános Iskola 4. C osztálya
Bem József Általános Iskola 1. B osztálya
Bem József Általános Iskola 3. C osztálya
Bem József Általános Iskola 2. B osztálya
Bem József Általános Iskola 3. B osztálya

A munkálatok az Ültess Fát Mozgalom Egyesület szakmai vezetőjének, Ba Irénnek a vezetésével zajlottak, melyben részt vettek helyi aktivisták, a kiskőrösi Tesco üzletének vezetője Vasmanszki Nóra, valamint a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője Tartott Zsolt irányításával a rendőrség munkatársai. A faültetésre eljött a Bem József Általános Iskolából Lasztovicza László igazgató, valamint több osztály is és örökbe fogadtak egy-egy fát, amelyet az osztályközösség fog öntözni, ápolni: 4. C – Horváth A. Gézáné o.f., 1. B – Szigetiné Szabó Ilona o.f., 3. C – Kissné Becsi Márta o. f., 2. B – Szenohradszkiné Kákonyi Gabriella o.f., 3. B – Kvacskáné Kiss Mária o.f. Köszönet a 8. osztályos fiúknak, akik segítettek a fák elültetésében és az öntözésben Gmoserné Valenczi Zsuzsanna osztályfőnök vezetésével.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS