2024. május 4-én szombaton délelőtt a hagyományoknak megfelelően rendezték a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum végzős diákjainak ballagási ünnepségét. A ballagásnak most is az iskola udvara adott otthont. Az ünnepség a végzős diákok bevonulásával, majd a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, melyben közreműködött az iskola zenekara Gmoser István vezetésével.

-Hirdetés-

Az ünnepség elején Mészáros Abigél 11.A osztályos tanuló Reményik Sándor: Csendes csodák című versét mondta el. Ezt követően Markó Barbara 11.C osztályos tanuló búcsúzott az iskola tanulóinak nevében a végzős diákoktól.

Markó Barbara búcsúzott a 11. osztályosok nevében

Breznyán Kinga 12.A osztályos tanuló Ákos: Ilyenek voltunk című dalát adta elő az iskola fúvószenekarának kíséretében, majd Fülöp Marcell 12.A osztályos diák búcsúzott a végzősök nevében.

Fülöp Marcell búcsúzott a végzős diákok nevében

Sztojka Natália 12.C osztályos tanuló Komár László: Húsz év múlva című számát énekelte el. Ezt követően Arató Eszter iskolalelkész mondta el ünnepi gondolatait.

Sztojka Natália 12.C osztályos tanuló Komár László: Húsz év múlva című számát énekelte el

A 2024-es évben négy osztály ballagott:

12.A (2018-2024) osztályfőnökük: Németh Mihály

12.B (2020-2024) osztályfőnökük: Agócs Ákosné

12.C (2020-2024) osztályfőnökük: Horváth János

12.D (2020-2024) osztályfőnökük: László-Kudron Ildikó korábbi osztályfőnökük: Szabó Zoltán

12.D osztályosok is bevonultak az iskola udvarára László-Kudron Ildikó és Szabó Zoltán osztályfőnökökkel

Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatónő ünnepi gondolatait Márai Sándor szavaival kezdte, majd kitért a végzős osztályok elmúlt hat, illetve négy évére: hogy milyenek voltak a kirándulások, iskolai ünnepségek. Köszönetet mondott az osztályfőnököknek, tanároknak és szülőknek. A hagyományokhoz híven most is díjazták a végzős diákok közül azokat, akik közösségi munkájukkal, tanulmányi eredményeikkel, vagy éppen a sportban elért teljesítményükkel öregbítették az iskola hírnevét.

Szalagfelkötés

A mostani tanévet kimagasló tanulmányi eredménnyel záró diákok: Trisztyinszki Lili, Breznyán Kinga, Melkvi Amina, Sendula Judit, Demján Dalma Mónika, Benedek Eszter Ilona, Takács Máté, Turú István, Brada János, Téglás Hunor Balázs, Ba Amina. Az igazgatónő külön kiemelte Melkvi Aminát, aki középiskolai tanulmányi éveit végig kitűnő eredménnyel végezte, így neki egy Petőfi Emléklapot is átadott.

Melkvi Amina veszi át a külön Petőfi emléklapot

Iskoláért elnevezésű emléklapot és jutalomkönyvet kapott közösségi munkájáért: Weiszhaupt Lili, Tóth Debóra, Tóth Eszter, Damásdi Zsolt. Az iskola zenei életében meghatározó szerepéért: Breznyán Kinga, Boldizsár Anna, Markó Boglárka, Sztojka Natália, Kudron Kíra, Farkas Dániel.

Boleményi Lídia és Dicsa Dominik

A sportban elért kimagasló eredményeiért jutalomkönyvet kapott: Bolemányi Lídia és Dicsa Dominik úszásban elért szép eredményeiért. Az idei diákolimpia országos elődöntőjén bronzérmes kézilabdacsapat búcsúzó tagjai: Fang Krisztián, Tóth Marcell, Fülöp Marcell, Majoros Ádám, Judák Gergő, Városi Ferenc, és a lányok csapatából Csepregi Judit. Szrenkó Attila, Tóth Szabolcs, Haskó Áron, Torgyik Máté, Horváth Gergő és Pecznyik Gábor a labdarúgásban elért eredményeiért kapott jutalomkönyvet.

A labdarúgók is könyvjutalomban részesültek

A Jó tanuló jó sportoló díjjal járó serleget ebben a tanévben Téglás Hunor Balázs vehette át, aki középiskolai tanulmányait végig jeles eredménnyel végezte. Emellett az iskola labdarúgójaként ért el gólkirályi címet, és az előző szezon végéig a Kiskőrösi LC aktív labdarúgója volt. Kislabda hajításban a diákolimpia országos döntőjében ezüstérmet szerzett, ami az egyetemi felvételinél húsz többletpontot jelent számára.

Téglás Hunor Balázs

Az iskola volt kollégájának tiszteletére alapították meg a Dr. Petrás József-díjat, mellyel minden évben egy olyan végzős diákot tüntetnek ki, aki jeles tanulmányi eredménye mellett a reál tantárgyak területén jeleskedik. A nevelőtestület határozata alapján ezt a díjat idén Turú István 12.C osztályos tanuló vehette át, aki főleg fizika tantárgyból ért el kiváló eredményeket.

Turú István veszi át a Petrás József-díjat

A Petőfi Szakmai-díjat azon technikus tanulók részére alapították, akik választott szakmájuk területén értek el eddig is kimagasló eredményeket. Ezt az elismerést idén Ba Amina 2/14.C osztályos tanuló vehette át, aki hatosztályos gimnáziumi tanulmányainak bejfejezését követően döntött a bor és pezsgőgyártó képzés mellett, és ért el a vármegyei, országos és nemzetközi versenyeken is kiváló eredményeket.

Ba Amina

A szülői munkaközösség által alapított díjat, olyan diák kaphatja meg, aki kreativitásával és közösségi munkájával leginkább példaértékű társai előtt. Ezt az elismerést idén Fülöp Marcell 12.A osztályos tanuló vehette át. A díjat Opauszki Gáborné, a szülői munkaközösség elnöke adta át részére.

Fülöp Marcell

A hagyományoknak megfelelően most is egy emléklapot adott át az igazgatónő azon unokájukat ünneplő nagyszülőknek, akik maguk is az intézményben érettségiztek. Az igazgatónő külön kiemelte Boldoczki Bencét, aki Kiskőrös város történetében az első és egyetlen olyan fiatal, aki már óvodás korától – középiskolai tanulmányai végig itt, helyben Kiskőrösön tapasztalhatta meg, hogy milyen egy evangélikus nevelési és oktatási intézményben felnőni.

Azon unokájukat ünneplő nagyszülők is emléklapot kaptak, akik maguk is az intézményben érettségiztek

Az ünnepség végén ünnepélyesen is búcsút vettek három pedagógustól: Donáthné Belák Katalintól, Filus Jánostól és Rideg Lászlótól.

Baticz Laura és Németh Doroti 11. osztályos tanulók a 4S Street zenekar: Mesélek a bornak című számát énekelték el.

Baticz Laura és Németh Doroti 11. osztályos tanulók a 4S Street zenekar: Mesélek a bornak című számát énekelték el

Majd a Szózat közös eléneklésével ért véget az ünnepség, mely után a végzős diákok egy szál virágot helyeztek el a Petőfi szobornál és Szülőháznál.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (344 db kép)
MEGOSZTÁS