2024-ben első alkalommal rendezik meg a Kiskőrösi Birkapörkölt-főzőversenyt május 11-én délelőtt, melynek térségünkben már nagy hagyománya van. A pörköltfőzés a háromnapos Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivál egyik társprogramjaként kerül megrendezésre.

-Hirdetés-

„Kiskőrösön már hagyománya van annak, hogy a Városalapítók Napjának szombati napján van főzés. Már a tavalyi évben jelezte Domonyi László polgármester, hogy nem jut elég idejük foglalkozni ezzel. Akkor fogalmazódott meg bennünk Dedák Pállal, hogy érdemes lenne birkapörkölt főzőversenyt rendezni, hiszen térségünkben több településen is van hasonló. A városvezetéssel egyeztetve és támogatásukkal valósulhat meg az idei első főzőverseny. Flórián János lesz, aki az italkínálatról gondoskodik, míg élőben zenél: Markó János (Nani). Már több, mint 10 jelentkező van a versenyre. Természetesen bízunk a folytatásban is. Nagy vágyunk, hogy a későbbiekben önálló rendezvénnyé nője ki magát a főzőverseny” – mesélte Barkóczi László, a BL-Metál-Kőrös Kft. ügyvezető igazgatója, önkormányzati képviselő-jelölt.

A Pozsonyi utcában felállított sátor alatt foglalják majd el főzőhelyeiket a csapatok. A tüzet 8 órakor gyújtják meg. A szakácsoknak 4 óra hossza áll rendelkezésére, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az alapanyagokból, melyekről maguk gondoskodnak.
A szervezők a helyszínt, az asztalokat és a padokat biztosítják a versenyhez.
Nevezési díj nincs, viszont díjazás lesz. Az eredményhirdetésre 13 órakor kerül sor.
A zsűritagok kilétére csak a verseny napján derül fény.
A támogatóknak köszönhetően: Kunság-Szesz Zrt., SZV Ipari és Ker. Bt., Kiskőrös Város Önkormányzata a legjobb hármat díjazni is fogják.

A helyszínen lehetőség lesz birkapörkölt vásárlásra is 3500 Ft-os áron, melyet a helyszínen is elfogyaszthatnak.

Jelentkezni Barkóczi Lászlónál lehet a +36 20 926 0776-os telefonszámon.

Markó János (Nani) jóvoltából egész délelőtt élőzene fog szólni.

További részletek, programok: https://kiskoros.hu/varosalapitok-napja-es-orszagos-retesfesztival-2024

A kiemelt képen Barkóczi László -és fia szerepel-, akinek egyik hobbija a birkapörkölt főzés

MEGOSZTÁS
Írta: vira