2024. május 3-án pénteken délután 16 órakor rendezték meg a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikumban a végzősök ballagási ünnepségét. Az eseménynek a tavalyi évben átadott új sportcsarnok adott otthont.

Kapcsolódó cikk
Elballagtak a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum végzős diákjai
Elballagtak a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum végzős diákjai
2024. május 3-án pénteken délután 16 órakor rendezték a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikumban a végzősök ballagási ünnepségét. Az eseménynek...
-Hirdetés-

Az ünnepség végén elbúcsúztatták Franczia László igazgató urat is, akinek előbb az esemény narrátora Lakatos Evelin olvasta fel életútját, majd a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója Papp Gyula méltatta az igazgató urat. Külön kiemelte, hogy Franczia Lászlónak egyik nagy álma volt, hogy a Wattaynak saját sportcsarnoka legyen, ami a tavalyi évben meg is valósult. A főigazgató búcsúja jeléül egy halasi csipkét adott át Franczia Lászlónak. 

Kunczné Martin Regina igazgató-helyettes a háttérben, Franczia László igazgató úr, és Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója

Franczia László 1961. május 16-án született Kiskunhalason. 1975-től volt a II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági Szakközépiskola tanulója gépész szakon, majd a Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőtúri Mezőgazdasági Gépészeti Főiskolai Karán szerzett üzemmérnöki képesítést 1982-ben. Végzettsége megszerzését követően Kiskunhalason dolgozott először termelőszövetkezetben, majd az Autójavító Vállalatnál. 1989-től lett a 621. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet műszaki tanára. 1994-ben a Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Karán mérnöktanári végzettséget szerzett, kiváló minősítéssel. A szakképzés folyamatos változásaihoz, valamint az informatika világának egyre nagyobb mértékű elterjedéséhez igazodva, 2003-ban szerezte meg újabb diplomáját, a Veszprémi Egyetem Tanárképző Karának elvégzésével informatika szakos középiskolai tanár végzettséget kapott. Tanulmányait folytatva a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2005-ben megszerezte a közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgát.

Franczia László oktatóként, munkaközösség vezetőként, gyakorlati oktatásvezetőként, illetve szakmai igazgatóhelyettesként 1989-től végig követte és segítette a 621. Ipari Szakmunkásképző Intézet átalakulását, a szakközépiskolai képzések, a szakiskolások középiskolájának bevezetését, a tantestület többszöri megújulását és minőségi-képzettségi szintjének jelentős megváltozását, átélve többször is az intézményi fenntartó váltást. Két tanéven gyakorlati oktatásvezetőként, 16 éven át szakképzési igazgatóhelyettesként dolgozott a Wattay Középiskola és Szakiskolában, melyet 2011-ben Az év szakképző iskolájának nyilvánítottak. 2012-től dolgozik igazgatóként az intézményben, az eltelt évek során azonban a 2014/2015-ös tanévben a Kiskőrös Térségi Általános Iskola, Középiskola, Szakiskola és Kollégium intézményvezetője, megbízott főigazgatója is volt. A 2023/2024-es tanévben 35 éve, hogy megkezdte oktatói pályafutását és 12 éve igazgatóként vezeti a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikumot.

Vezetőként nagy figyelmet fordított az iskola oktatási kínálatának folyamatos fejlesztésére, törekedett az oktatási feltételek javítására, megújította az iskola pályaorientációs tevékenységét. Jól működő partneri kapcsolatot ápol Kiskőrös város vezetésével, intézményeivel, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a duális képzőhelyekkel.

Nevéhez fűződik a felnőttoktatás-, felnőttképzés bevezetése a Kiskőrösi Wattayban, melynek nem csupán vezetőként, hanem tanulóként is aktív részese volt, s így 2022. februárjában asztalos végzettséget szerzett.

Igazgató úr a tanév végén befejezi igazgatói tevékenységét, vezetői munkáját átengedi a fiatalabb korosztálynak. Igazgatói megbízásának végére teljesült az az álma, hogy a Wattay egyszer saját sportcsarnokkal rendelkezzen, hogy ez ne csak álom maradjon, ezért nagyon sokat is dolgozott.

Köszönjük a Wattay érdekében végzett több évtizedes tevékenységét, további munkájához jó egészséget kívánunk! 

 

Szöveg: Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum

MEGOSZTÁS
Írta: vira