2024. május 3-án pénteken délután 16 órakor rendezték a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikumban a végzősök ballagási ünnepségét. Az eseménynek a tavalyi évben átadott új sportcsarnok adott otthont. Mint minden ballagás ez is a végzős tanulók bevonulásával kezdődött, majd a Himnusz eléneklése után vette kezdetét a műsor.

-Hirdetés-

A Himnusz közös eléneklése után előbb Matuszka Viktória 11.A osztályos tanuló Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú című versét adta elő, majd a 9.A osztályos Tiszai Márk előadása következett, őt zongorán Balázs-Nagy Gabriella kísérte.

Az iskola tanulói nevében Keresztúri Adrián 12.A osztályos tanuló búcsúzott a végzős diákoktól. Ezt követően Gömöri táncokat adott elő az iskola két tanulója Kovács Réka és Viczián Marcell.

Kovács Réka és Viczián Marcell

A végzős diákok nevében Harnóczi Balázs 2/14.A osztályos tanuló mondta el búcsúzó beszédét.

Harnóczi Balázs

Az idei évben négy osztály ballagott két technikumi, egy szakközépiskolai és egy szakképző iskolai:

3/11/1-es osztály: asztalos, épület- és szerkezetlakatos és pincér-vendéglátói szakemberek
Osztályfőnökük
: Kuti János

2/14.A osztály: informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikusok
Osztályfőnökük:
Kardos Bence

2/14.B osztály: gépgyártás-technológiai technikus és pénzügyi-számviteli ügyintézők
Osztályfőnökük:
Májer-Gubán Dóra Rita

Kk 13/1-es osztály: érettségi vizsgára felkészítő szakközépiskolai tanulók
Osztályfőnökük:
Francziáné Miks Éva 

Szalagfelkötés

A búcsúzó gondolatok után a szalagfelkötés és a zászlóátadás következett, majd Ocskai Roland 12.B osztályos tanuló a 4S Street zenekar: Mesélek a bornak című számát adta elő gitárral fűszerezve.

Zászló átadás

Francia László igazgató úr beszédében kitért arra, hogy az idei évben a szakképzési rendszer átalakítása miatt meglepően kevesen, összesen 65-en ballagtak és búcsúztak el az iskolától. Megköszönte a pedagógus kollégák, és a szülők kitartó munkáját.
A hagyományokhoz híven most is jutalmazták – oklevéllel, könyvvel és Wattay emlékéremmel – azokat a diákokat, akik szorgalmukkal, közösségi munkájukkal versenyen elért eredményeikkel, vagy éppen sportban való teljesítményükkel emelték az iskola hírnevét.

Elismerést kapott: András Péter példamutató magatartásáért és közösségi munkájáért;
Berszán Beatrix, Soós Máté, Bócsai Alexandra szintén közösségi munkájáért;
Németh Dorina az Implom József helyesírási verseny vármegyei fordulójában elért második helyezéséért.

Jó tanulmányi eredményükért és példamutató magatartásukért: Orcsik Enikő és Podmaniczki Dominik Attila.

Kiemelkedő sportteljesítményükért: Harnóczi Balázs és Szlovák Dávid.

Jakab Dávid példamutató magatartásáért, közösségi munkájáért és a Szakma Kiváló Tanulója verseny vármegyei fordulójában elért kiemelkedő teljesítményért. Dávid ezzel a versenyeredménnyel már teljesítette a szakmai vizsga legnehezebb részét, az interaktív részt. Ebből már 100%-os jeles eredményt fognak beszámolni neki.

Jakab Dávid

A Wattay-díjat idén Szeg Zsolt kapta kitűnő tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért, valamint az iskolában eltöltött 5 év alatt végzett kiegyensúlyozott és kimagasló szakmai munkájáért. Zsolt az informatikai rendszer és alkalmazásüzemeltető technikus szakmában az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny vármegyei fordulójában 84%-os teljesítményt ért el. Így mentesült a szakmai vizsga interaktív részének letétele alól, aminek az eredménye már jeles. A díjat Bátonyi Pál, a Wattay család leszármazottja, a Wattay Nemzettség Hagyományőrző Egyesület elnöke adta át Szeg Zsoltnak.

Szeg Zsolt veszi át a Wattay díjat Bátonyi Páltól

Ezek után elbúcsúztatták Franczia László igazgató urat is, akinek előbb az esemény narrátora Lakatos Evelin olvasta fel életútját, majd a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója Papp Gyula méltatta az igazgató urat. Külön kiemelte, hogy Franczia Lászlónak egyik nagy álma volt, hogy a Wattaynak saját sportcsarnoka legyen, ami a tavalyi évben meg is valósult. A főigazgató búcsúja jeléül egy halasi csipkét adott át Franczia Lászlónak. 

Kunczné Martin Regina igazgató-helyettes, Franczia László igazgató úr, és Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója

Az ünnepség Schöffer Noel 9.A osztályos tanuló Vörösmarty Mihály: Szózat című versének előadásával zárult.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (234 db kép)
MEGOSZTÁS