A Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat évente több alkalommal tart a tagjai részére sörestet, mely legutóbb május 8-án volt a Hagyományok Házában. Az esemény központi témája most a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat új vezetőinek megválasztása és a közeljövő programjainak átbeszélése volt.

-Hirdetés-

Az összejövetelről a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kincses Mihályné elmondta, hogy a helyhatósági és Európa Parlamenti választásokkal egy időben június 9-én a nemzetiségi önkormányzatoknál is vezetőségi választások lesznek az országban. Felhívta a tagság figyelmét arra, hogy a választásoknál kapják meg vagy kérjék a német nemzetiségi zöld színű szavazólapokat zöld borítékjaikkal együtt, melyet az urnába való elhelyezés előtt ragasszanak le.

Beszélt arról, hogy két korábbi vezetőségi tagjuk Szeitert László és Gyalog Ágnes lemondott tisztségükről, akik pótlására felkérte Tüske Bernadettet, Disztlné Markó Ibolyát, valamint Katzenbach Zoltánt. Megemlítette, hogy Kiskőrösön összesen 172-en vallották magukat német nemzetiségűnek, akik közül 52-en regisztrált német nemzetiségűek. A Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőinek megválasztására így 52-en jogosultak szavazataikat leadni. A szavazás során négy jelölt lesz – Kincses Mihályné, Tüske Bernadett, Disztlné Markó Ibolya és Katzenbach Zoltán – a szavazólapon, akik közül a vezetőséget majd a három legtöbb szavazatot begyűjtőből alakítják ki és egy póttagot is választanak. Az összejövetel alkalmával beszéltek arról is, hogy idén is megszervezik június 13-án a német nemzetiségi vetélkedőt a 7-8. osztályosok részére, július 1-5-ig a német nyelvi tábort 6-12 éveseknek és június 15-én részt vesznek egy császártöltési főzőversenyen is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS