A vármegyei korosztályos labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC U16-os gárdája május 11-én hazai környezetben fogadta a Soltvadkerti TE Soltút csapatát. Az U16-os bajnokság déli csoportjának 16. fordulójában lejátszott szomszédvári rangadón nagy gólarányú győzelmet arattak a kiskőrösiek.

Kiskőrösi LC-Soltvadkerti TE 11-0 (5-0)
A Kiskőrösi LC csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Digner (Virág) – Meskó, Csík, Brada, Herman (Bodonyi-Kovács, Ojtózi (Sipos), Varga N. (Ambrus), Kovács K., Csatlós, Seidel, Jáger.
Edző: Biácsi Gábor

Soltvadkerti TE Soltút: Frank – Patai, Hachbold, Szklenkay, Radics, Rádi, Somogyi, Schöffer, Morvai, Ürmösi, Orbán.
Edző: Ugrai Imre

A kiskőrösiek számára nagyon fontos találkozó volt ez, hiszen úgy léptek pályára, hogy amennyiben nyernek, akkor a hátralévő utolsó forduló eredményeitől függetlenül már biztosan ezüstérmes helyen zárják a szezont. Mindezek mellett a hazaiak szerettek volna visszavágni a vendégeknek az ősszel Soltvadkerten elszenvedett 3-2-es vereségükért is.

A kiskőrösiek már az első támadásukból megszerezték a vezetést és nagy fölényben játszva rúgták góljaikat a továbbiakban is. A hazai fiatalok végig nagyon motiváltan játszottak és úgy álltak bele a mérkőzésbe, hogy minél több gólt tudjanak rúgni. A találkozó végén a soltvadkertiek helyzetét tovább nehezítette, hogy Hachbold Gergő egy gólbatartó labdát ütött ki kézzel szándékosan, amiért piros lappal kiállították, a kiskőrösiek pedig az ezért megítélt büntető értékesítésével állították be a 11-0-ás végeredményt.
A kiskőrösiek gólszerzői: Brada Bence, Herman Ákos – 2, Kovács Kristóf – 5, Jáger Bence – 3.

Biácsi Gábor – Kiskőrösi LC edzője:

-Rangadóra készültünk a mai napon és felhívtam a figyelmét a fiúknak arra, hogy ebbe semmilyen lazaság, könnyelmű játék nem fér bele. Kértem a csapattól, hogy nagyon komolyan álljunk bele a mérkőzésbe és egyetlen métert sem adhatunk oda az ellenfelünknek küzdelem, harc nélkül. Nagyon örülök, hogy a fiúk végig nagy akarással, odafigyeléssel játszottak és ennek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk. Ma gyorsan játszottunk, voltak mélységi beindulásaink és átlövésekből is eredményesnek bizonyultunk. Az látszott, hogy nagyon szerettünk volna visszavágni az őszi vereségünkért, amit furcsa körülmények között szenvedtünk el és tisztában volt vele a csapat, hogy egy mai győzelemmel megvan az ezüstérmünk. A bajnoki címről sajnos a kalocsaiak elleni két vereséggel lecsúsztunk, de van még egy mérkőzésünk idegenben a fajsziak ellen, ahol győzelemmel szeretnénk zárni a szezont.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS