Nagy sikerrel zárult az I. Keceli Traktoros Nap május 18-án. Az időjárási körülményekre sem lehetett panasz, a reggeli párás-ködös levegő gyorsan felszáradt, és igazi nyárias időben zajlott az erőgépek versenye.
A gyerekek és a traktorokat kedvelő felnőttek nagy örömére jóval több, mint száz traktor, vontató és egyéb erőgép vonult végig Kecel utcáin hangos duda és kipufogó szóval, hogy utána egy ügyességi versenyben mérjék össze erejüket és tudásukat a Kecel Ringen. A traktorok gyönyörűek voltak, a közönség pedig elégedett.

Az ország minden részéről és még számos környező településről érkeztek a régi és új traktorok, hogy büszke tulajdonosaik bemutathassák őket, és tudásukat az érdeklődőknek.

-Hirdetés-

A napot Haszilló Ferenc Kecel város polgármestere nyitotta meg, aki az önkormányzat nevében köszöntötte a résztvevőket és bemutatta a főszervezőket. Név szerint: Szőke Eugénia (Dzsina), Szőkéné Vörösváczki Krisztina, Flaisz Nándor (Lecsó) és Bányászi Gábor képviselő.
Röviden ismertette a nap programját, majd mindenkinek szép napot és balesetmentes közlekedést kívánt.

Haszilló Ferenc Kecel város polgármestere aktívan részt vett a rendezvényen

„Tavaly kezdtünk el komolyabban járni versenyre, és az óév búcsúztató traktoros felvonulás sikere után, ami 2023. december 30-án volt, kezdünk el beszélgetni arról, hogy lehet, kellene nekünk is egy traktor versenyt rendezni. Szó szót, majd tettet követett és januárban meg is beszéltük, hogy akkor megcsináljuk. Februárban kezdtük el a szervezést, a hirdetést, a kupák megrendelését és intézni minden mást, ami ide kellett.” – mesélte Szőke Eugénia (Dzsina) főszervező.

A nap programjairól Bányászi Gábor, és Flaisz Nándor főszervezőket kérdeztem, akik elmondták, hogy a reggel 8 órára tervezett felvonulás a városban kicsit csúszott, mert megvárták a még reggel érkező traktorokat.
Visszaérkezésük után több kategóriában ügyességi versenyek vették kezdetüket, mint a szlalom, és amit az egymás melletti gyorsulás követett.
Kis ebédszünet, majd a nap fénypontjaként az estig tartó erőhúzás.

Mivel családi rendezvény, így gondoltak a kicsikre is akiknek ugrálóvár, csillámtetoválás és arcfestés állt a rendelkezésükre.
Köszönhetően a támogatóknak minden ingyenes volt, a nézőknek a belépés, a gyerekeknek és a traktorosoknak is minden program.

„Mivel nem szedtünk belépőt, így pontos nézőszámot nem tudunk mondani, de megteltek a lelátók és így sikeresnek mondhatjuk a napot és a célunk is, ami a közösség építés is létrejött.
A depón nem változtattunk, de a pályának egy bizonyos részét, vagyis a rajt-cél egyenest mélylazítóztuk, hogy felpuhuljon a talaj, és kombinátor, valamint fogas segítségével a nagyobb föld rögöket is összetörettük.”

Természetesen ez a nyomvonal a verseny után helyreállítására kerül, hiszen június 15-16-án a Pintér Kupa következő fordulóját tartják majd!

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek, aki részt vett a szervezésben munkájával vagy egy jó szóval, ötlettel, továbbá köszönik mindazoknak, akik a traktorokkal, erőgépekkel ott voltak, és együtt versenyeztek, illetve töltötték el velük ezt a napot.
Köszönik, hogy a nézők, szurkolok is ilyen magas létszámban ott voltak, és remélik, hogy mindannyian élvezték a programokat, és hogy emlékezetes pillanatokat szereztek nekik.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (274 db kép)
MEGOSZTÁS