A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 28. fordulójában szomszédvári rangadót játszottak Soltvadkerten. A május 19-én lejátszott találkozó alkalmával a Soltvadkerti TE Soltút gárdája hazai környezetben fogadta a Kiskőrösi LC együttesét. A fordulatos, eseménydús mérkőzés döntetlennel zárult.

Soltvadkerti TE Soltút – Kiskőrösi LC 3-3 (1-1)

A Soltvadkerti TE Soltút csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE Soltút: Eifert – Drindza (Tóth P.), Veszeli, Huszka (Radics), Supka (Faddi), Farkas (Angeli), Sili, Plichta, Áman, Hegedűs, Gémesi.

A Kiskőrösi LC csapata

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Pekker, Dulai, Salami (Szabó D.), Hompót (Torgyik), Csáki, Barkóczi, Pecnyik, Budai (Amin), Lajkó, Godslove.

A bajnokság hajrájában az érmes helyekért küzdő soltvadkertieknek minden pontra nagy szükségük van, hogy odaérjenek a dobogóra és ennek tudatában léptek pályára. A kiskőrösiek nem voltak könnyű helyzetben, mert többhetes betegség után tért vissza a kapuba Tóth Zoltán és nem számíthatott a kezdőben a csapat most eltiltás, valamint egyéb okok miatt Szedmák Rolandra, Vén Balázsra és Petrovics Kevin Pálra.

A mérkőzés elején mindkét csapat szervezetten játszott és a kapuk nem forogtak veszélyben. A 13. percben a kiskőrösiek vezethettek támadást és egy jobb oldali beadást követően a hazai védő Plichta Dominik kezéről a saját büntetőterületén belül lepattant a labda, amit egyből a kapuba rúgott Dulai Máté. A kiskőrösi gólt nem adta meg a játékvezető, aki tizenegyest ítélt, melyet Csáki Róbert laposan a jobb oldali kapufára rúgott, így elmaradt a vendég vezetés. A 22. percben a hazaiak vezettek egy gyors támadást, amely során Sili Luka pontos passzal indította Farkas Bélát, aki a védőket lefutva szerezte meg a vezetést a soltvadkerti csapatnak (1-0). Gyorsan egyenlítettek a kiskőrösiek, miután a 25. percben középen kapott egy kényszerítő után labdát Salami Eugene, aki a kapussal szemben állva a bal asó sarokba lőtte a játékszert (1-1). Az első félidőben a hazai oldalon még Farkas Bélának volt egy nagy helyzete, de jobb oldalról, éles szögből leadott lövése a kapufáról kipattant. A második félidőben sokáig nem történt említésre méltó esemény, a középpályán folyt a játék, komolyabb helyzet nélkül. A 65. percben egy kiskőrösi támadás során Lajkó Flórián lépett ki középen, amikor a kaputól mintegy 18 méterre buktatta őt Eifert János. A hazai kapust a szabálytalanság elkövetése miatt piros lappal kiállította a játékvezető. A szabadrúgást a vendégek részéről Hompót Dániel végezte el, aki védhetetlen gólt lőtt a bal felső sarokba (1-2). Az emberhátrányban játszó soltvadkertiek felvállalták ezt követően a nyílt játékot és nagy fölényben játszva küzdöttek az egyenlítésért. A 74. percben a soltvadkerti Hegedűs Ádám mintegy 30 méterről szánta el lövésre magát, ami után a labda a felső lécet is érintve vágódott a kapu bal felső sarkába – bombagóllal egyenlítettek a hazaiak (2-2). A lüktető mérkőzésen mindkét csapat a győzelemre játszott és veszélyes támadások voltak a kapuknál. A 80. percben egy gyors kiskőrösi akció futott a jobb oldalon, amely végén Lajkó Flórián adta be a labdát, melyet a kapu hosszú sarkánál álló Egejuru Godslove Ukwuoma szinte a gólvonalról fejelt a hálóba (2-3). A hátralévő időben a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak és beszorították a saját térfelére a kiskőrösieket. A 48. percben a soltvadkerti Hegedűs Ádám végezhetett el szabadrúgást, melynél a lövése után a jobb oldali kapufáról kipattant a labda. Az esetnél a kifelé pattanó labda átszállt a kiskőrösi védő Csáki Róbert és a hazai Plichta Dominik feje felett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a soltvadkertieknek. A történteket erősen vitatták a kiskőrösiek, akik közül a reklamáló Egejuru Godslove Ukwuoma előbb sárga lapot kapott, majd a játékvezető piros lappal kiállította. A tizenegyest Sili Luka végezte el, aki a balra vetődő Tóth Zoltán mellett a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

Molnár László
Molnár László – Soltvadkerti TE Soltút edzője:

-Nehéz most bármit mondanom, mert egy indulatoktól túlfűtött mérkőzésen vagyunk túl és nehéz higgadtan értékelni. Azt tudni kell, hogy mi nagyon kevés edzéssel készülünk a mérkőzésekre, heti két gyakorlással, amelyeken a játékosok sajnos kis létszámban vesznek részt. Ennek ismeretében messze erőn felüli, hogy mi még az érmes helyekért vagyunk versenyben. Azt tudtuk már a mai mérkőzés előtt, hogy ez egy szomszédvári rangadó, ami mindig nehéz. Elmondtam a fiúknak, hogy amennyiben a bajnokság végére nem leszünk érmes helyen, akkor a szomszédvári rangadókon nyújtott gyengébb teljesítményünknek köszönhetjük azt. Az akasztóiak ellen nem szereztünk pontot ebben az idényben, ősszel Kiskőrösön kikaptunk és ezeken a találkozókon a 12 megszerezhető pontból a mai döntetlennel 1 pontot gyűjtöttünk.
Ma az első félidőben több gyenge teljesítmény volt a csapatunkban, aminek a szünetben hangot is adtam az öltözőben. Azt éreztem, hogy a kiskőrösiek agresszív játéka helyenként a durvaságot súrolta, miközben nem értettem, hogy Pekker Roland milyen módon játszhatta le ezt a játékrészt a Sili Luka ellen elkövetett sorozatos szabálytalanságai miatt sárga lap nélkül. A kapusunk kiállítása után gyorsan hátrányba kerültünk, ami után nem volt már vesztenivalónk és mindent megtettünk az egyenlítésért. A végén a javunkra megítélt büntetőt nem tudom, hogy jogos vagy jogtalan volt, de nem is erről szeretnék beszélni, hanem arról, hogy az akarat és a szív meghozta a sikert. Szerintem a játék képe alapján rászolgáltunk a döntetlenre.
Szeretnénk a dobogón végezni, mely harcban úgy látom, hogy nekünk a jánoshalmiakkal lesz nagy harcunk, akiktől sajnos tavasszal hazai környezetben kikaptunk 1-0-ra és most 1 ponttal állunk előttük. A hátralévő két fordulóban a Tiszakécske és a kalocsaiak ellen kell több pontot szereznünk, mint a jánoshalmiak, hogy dobogósok legyünk.

Márton Zsolt
Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-A megszokott kezdőcsapatból ma három játékosra nem számíthattam, de jó előjel volt, hogy végre a kapuban a rendelkezésünkre állt Tóth Zoltán. Örülök, hogy nagyon nyílt mérkőzést tudtunk játszani és sajnálom, hogy a végén egy vitatható büntetőből kiegyenlített a soltvadkerti csapat. Hosszú évek óta dolgozok a labdarúgásban és nem értem, hogy a régi időkben egy szomszédvári rangadót megyén belüli játékvezető le tudott vezetni, most pedig Pest vármegyéből érkezik erre a találkozóra a játékvezetői hármas. Úgy gondolom, hogy a játékvezetők nem ismerték ennek a rangadónak a múltját és ez benne volt az egész találkozóban, nem nőttek fel a feladathoz, gyenge teljesítményt nyújtottak. Mindezektől függetlenül a játékosaimat dicséret illeti, felnőttünk a feladathoz és egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Amennyiben ilyen hozzáállással megyünk bele a még hátralévő kunbajai és a hazai Tiszakécske elleni mérkőzésekben, akkor okozhatunk meglepetést és mi lehetünk a mérleg nyelve a bajnoki címért folyó küzdelemnek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS