Az idei évben május 25-én tartották Soltvadkerten a városi gyermeknapot, melyre minden korosztályt vártak a szervezők. Az esemény központi helyszíne a sportcsarnok előtti tér volt, ahol már délelőtt elkezdődtek a programok és még estére is várták a fiatalokat a Tini Discora.

A program megrendezésére a Soltvadkert Városért Közalapítvány adott be egy sikeres pályázatot a Magyar Kultúráért Alapítványhoz, ami jelentős segítséget adott a költségek anyagi hátterének előteremtésében. Kora délelőtt az egészen kicsiknek voltak programok a sportcsarnok előtti területen, így volt közös verselés, tánc és torna is. Nagyon népszerű volt a Dottó Kisvonat, amivel egy városnéző túrára lehetett elmenni, de volt itt óriás buborékfújás, arcfestés és kézműves foglalkozások is.

-Hirdetés-

Az általános iskola szülői munkaközösségének szervezésében az érdeklődők részére palacsintaosztás volt. Az iskolakonyha 1200 palacsintát sütött le a rendezvényre, melyet az önkéntes segítők baracklekvárral és kakaóporral töltöttek meg. Az eseményen Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat polgármester, valamint képviselő választás is volt.

Az általános iskola udvarán a mozgásé volt a főszerep, ahol a Soltvadkerti TE szervezésében különféle labdás és ügyességi gyakorlatokat lehetett végrehajtani. Voltak ugrálóvárak, bungee jumping és foci darts is.
A Pusztai Farkasok Hagyományőrző Egyesületnek köszönhetően megismerkedhettek az érdeklődők a hunok íjaival, a magyar ősök fegyvereivel és ruha viseletével. Sokan látogatták meg az óriás csúszdákat, a rodeoball, élő csócsó helyszíneket, a bátrabbak pedig kipróbálhatták milyen felülni egy rodeó bikára.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (128 db kép)
MEGOSZTÁS