Egész napos programsorozattal várták a gyermekeket Gyermeknap alkalmából Kiskőrösön

Május utolsó vasárnapján ünnepeljük a Gyermeknapot, ennek alkalmából  élményekben gazdag programsorozattal készült Kiskőrös a kisebb és nagyobb gyermekek és családjaik számára május 26-án. 

-Hirdetés-

A programok már délelőtt kezdődtek, a megjelent kisgyermekes családokat Domonyi László polgármester köszöntötte, aki megnyitó beszédében köszönetet mondott a Főnix Kultúrális és Ifjúsági Egyesületnek, valamint Kiskőrös Város Önkormányzatának, az esemény főszervezőinek. Kiemelte, hogy Kiskőrösön még sosem volt ennyire színvonalas gyermeknapi program, amelynek színvonalát idén fokozta az Utazó Planetárium, amely a Kiskőrösért Egyesület jóvoltából gazdagította a gyermeknapot.

Ezt követően Szedmák Tamás alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, külön kiemelve a Kötőrúd Egyesületet, akik egész nap palacsintával kedveskedtek a gyermekek számára. A délelőtti órákban a gyermekek találkozhattak Bing nyuszival, aki Rakonczai Mona Power Plate edzővel közösen zenés tornával mozgatta meg a kicsiket.

Rakonczai Mona és Bing nyuszi tartott közös zenés tornát a gyermekeknek

Folyamatos kísérőprogramok szórakoztatták a gyermekeket a Luther-sétánytól egészen a Szolgáltató Házig. Tűzoltó- és rendőrautókba ülhettek be, megcsodálva a szakemberek eszközeit, felpróbálva sisakjaikat, mindezt a Kiskőrösi Önkéntes Tűzoltóság, valamint a Kiskőrösi Rendőrkapitányság jóvoltából. Kézműves foglalkozásokon is részt vehettek kedvükre a gyermekek, amely mellett a Játékos Tudomány – Érzékszervek világa címmel ellátott kis egységeknél tesztelhették érzékszerveiket. Kipróbálhattak népi fajátékokat, valamint megtudhatták milyenek voltak régen a gyermekek játékai, hiszen a Petőfi Sándor Művelődési központban Retro játékkiállítás készült a látogatók számára.

A Fazekas Légvár jóvoltából többféle ugrálóvárban játszhattak a gyermekek, de nem csak hagyományos légvárakat próbálhatták ki, hanem gladiátor tematikájút is, illetve söprögető, valamint Rodeó Légvárat is. A Kiskőrösi Dutra Baráti Körnek köszönhetően a kistraktorokat is megnézhették a gyermekek.

Váczi-Wachsmann Ildikó tartott zenés műsort

A legnépszerűbb program az Utazó Planetárium volt, melyet a Kiskőrösért Egyesület szervezett a gyermekek számára. Folyamatos turnusokban következtek egymás a különböző tematikájú előadások, amelyek minden alkalommal megteltek. Aszfaltrajzversennyel is készültek a szervezők, melyet zsűri véleményezett, s délután eredményhirdetéskor jutalmazták a szebbnél szebb alkotásokat.

15 órakor Váczi-Wachsmann Ildikó és barátja, Torgyik Laci adott zenés-táncos műsort a gyermekeknek, majd Barakoo Dobkör zárta a programsorozatot. A nap folyamán a Kötőrúd Egyesület közel 1 000 db palacsintát készített és osztott szét a gyermekek között.

Köszönjük a szervezőknek ezt a színvonalas gyermeknapot!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (115 db kép)
MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Tóth Reni