Grausza Jánosné, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának tagintézmény-igazgatója megkapta a Déli Egyházkerület 2024-es „Az év pedagógusa” Tessedik-díját.

A pedagógusok közül az kaphat Tessedik-díjat, aki az adott évben kiemelkedő oktatói és nevelői tevékenységet folytatott, példát mutatott a tanulók számára a nyitott, felelős, elkötelezett keresztény életvitel és a közös európai értékek ápolása terén, aki elismerést vívott ki pedagógiai műhely létrehozásával vagy működtetésével, iskolai, illetve kollégiumi közösség ápolásával és építésével.

-Hirdetés-

 

A díjátadó eseményre május 25-én került sor Szarvason, a Déli Egyházkerület missziói és családi napján.
A missziói nap záró programpontjai között köszöntötték az egyházkerület idei hűségérmeseit és Tessedik-​díjasait. A kitüntetetteket Horváth-​Csitári Boglárka kerületi missziói lelkész laudálta. Úti áldásként Kondor Péter püspök az Útmutató napi igéjét hozta 1Kor 15,10-ből. Pál apostol ebben így tesz vallást hitéről: „…Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok…” Megvan-​e bennünk ez az ámuló csodálat, amellyel az apostol az életére tekint? – tette fel a kérdést Kondor Péter. Pál ugyanis „nem tud megtelni azzal, ami az Isten ajándéka az életében” – tette hozzá. (Forrás: evangelikus.hu)
 
Gratulálunk az elismerő díjhoz!
 
MEGOSZTÁS
Írta: vira