-Hirdetés-

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3257-en lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan sofőr, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Kiskőrösön, a Dózsa György úton mérték be a rendőrök azt az autóst, aki 50 km/h helyett 132 km/h-val közlekedett. A top-gyorshajtónak 390 ezer forintos bírságot kell fizetnie.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 52 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 17 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten balesetet okoztak.

A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy tragédia következzen be. A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. A sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti. Kérjük, tartsák be a megengedett sebességhatárokat, … hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás, kiemelt kép: police.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira