Múlt hétvégén, június 15-én szombaton, a hagyományosan megrendezett Falunappal egybekötött Juniálison igazi programkavalkáddal várták a tázláriakat és a környékbeli vendégeket, érdeklődőket.

A  programok reggel hét órakor rajtoló ébresztővel indultak, majd 9 órakor a Sportpályán megrendezett barátságos foci derbivel folytatódtak. 
Bálint István szervező elmondta, hogy a mérkőzésekre előzetes regisztráció alapján lehetett jelentkezni, ahol összesen négy csapat jött össze. A kapitányok mind tázláriak, de a játékosok közül érkeztek más településről is. A játékmenet sportszerűen és igazán izgalmasan zajlott.
Az eredményhirdetés végén meglepetésként a tázlári sportért végzett munkájáért Berta Józsefet egy emlékplakettel tüntették ki.

Berta József az emlékplakettel és az ajándékcsomaggal
-Hirdetés-

A 10 órakor kezdődő hivatalos megnyitón Bán Róbert László, Tázlár község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelt figyelemmel a testvértelepülés Diósad polgármesterét Dobrai Ferencet, majd a környező települések polgármestereit: Szőke-Tóth Mihály Bócsa, Temerini Ferenc Soltvadkert, illetve a Leader Közösség vezetőjét, Pethő Attilát Kiskőrösről, valamint említést tett a még meg nem érkező meghívott vendégekről is. Tázlár község polgármestere beszédében röviden ismertette a Juniális programjait és kellemes kikapcsolódást, jó pihenést kívánt mindenkinek.

Bán Róbert László Tázlár község polgármestere

A megnyitó után következtek a gyerekek előadásai, az óvodások néptánc bemutatója, valamint az iskolások közül a 2. osztályosok rövid zenés műsora.
Ülőtorna bemutatóval csaltak mosolyt a nézők arcára az Idősek Nappali Ellátása tagjai, amit a Tázlári Rozmaring Asszonykórus és a Citerazenekar közös műsora fokozott.

Nagy sikere volt László Kata és Hegedűs Dávid táncos előadásának, akiket a lelkes közönség visszatapsolt. Különösen izgalmas, igazi fejtörőnek bizonyult a „Tázlár szeretlek!” csoportos vetélkedő.

Óriás kivetítőn lehetett nézni a foci EB aktuális mérkőzését, melyet a különböző meghirdetett versenyek eredményhirdetése követett.
A nap folyamán a gyerekekre is gondolva rengeteg kiegészítő program állt a legkisebbek rendelkezésére, többek között arcfestés, csillám tetkó, vízi foci, és ugrálóvár.

Az Aradi-Varga Show előtt volt tombolasorsolás, melynek során értékes nyereményekhez juthattak a szerencsések, majd cukorkaszórás sárkányrepülőről.

Aradi-Varga Show

A nap zárásaként a Los Teras együttes szórakoztatta a sportpályára kilátogatókat.

A juniálison részt vett a TFE csapata is, akik nagy hangsúlyt fektetnek a testvértelepülési kapcsolatok ápolására, mely az esemény egyik kiemelt része volt.
A diósadi vendégek számára is felejthetetlen élményt nyújtott a rendezvény. Tázlár testvértelepülésről érkezett vendégek nagy örömmel vettek részt a közös programokon és élvezték a helyiek vendégszeretetét.

Az esemény különlegessége volt a délután két órától kezdődő Fejes István által szervezett TFE Amatőr-Szkanderbajnokság. A verseny különböző kategóriákban, és nagy érdeklődés mellett zajlott.

A nap folyamán tiszteletét tette a falunapon Bányai Gábor országgyűlési képviselő is.

Fejes István is megmérkőzött

A szervezők ezúton is köszönik mindenkinek, aki ellátogatott a rendezvényre, és azoknak is, akik munkájukkal segítették, támogatták, hogy egy igazán jó hangulatú, sikeres falunap valósulhasson meg.

„Várunk mindenkit vissza jövőre is, hogy együtt ünnepelhessük közösségünk összetartozását és a testvértelepülési kapcsolatokat!”

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (255 db kép)
MEGOSZTÁS