Ittas sofőrrel szemben intézkedtek a kiskőrösi rendőrök, aki szerencsére „csak” egy betonládán landolt autójával, de nagyobb baj is történhetett volna.

Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval 2024. június 16-án délután. A kiskőrösi rendőrök a településre mentek, hogy fülön csípjék a sofőrt, mielőtt még magában vagy másban kárt tenne. Hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Az ágyáson pihenő autó mellett megtalálták a sofőrt is a rendőrök, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami igazolta a gyanút és pozitív értéket mutatott. Kiderült, hogy a 34 éves férfinek vezetői engedélye sincs. Az ittas autóst vér-vizelet mintavételre előállították és szabálysértési őrizetbe vették engedély nélküli vezetés miatt. A férfivel szemben büntetőeljárás indult ittas vezetés miatt és baleset okozásáért is felelnie kell.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki – észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása – amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetőek össze.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti. Soha ne üljön ittasan volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas sofőr vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban induljon el!

… hogy mindenki hazaérjen!

Forrás, kiemelt kép: police.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira