Idén már tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Vadkerti-tó partján a Kupi Strandkézilabda Kupa. Mint minden évben most is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt. Végül 20 férfi és 19 női csapat versengett három napon át a végső győzelemért. Az idei tornának névadó szponzora az Absolute Live volt. A fő szervező páros most is Nagy Gábor és Demeter Ádám voltak. Újdonság volt idén, hogy nem három, hanem már négy pályán zajlottak a mérkőzések.

-Hirdetés-

A kupa már a pénteki napon elkezdődött, amikor is 18 órától egészen éjfélig mentek a csoportmérkőzések. Majd szombaton és vasárnap egész nap mentek a találkozók. A lebonyolítás idén sem változott a nevezett csapatokat négy, ötös csoportba sorsolták. Majd a csoportmérkőzések után középdöntős kvartettekben folytatódtak a küzdelmek. Az itt kialakult csoporthelyezések határozták meg, a helyosztók mérkőzéseinek résztvevőit. Így vasárnap délután már a helyosztóké és a döntőké volt a főszerep.

Most sem volt hiány a látványos megoldásokból

Először a női döntőt játszották le, ahová a címvédő Pink Gin és az először döntőbe jutott Hot Shots került. Az első félidő nagyon izgalmasan alakult, hiszen nem sokkal a vége előtt még a Pink Gin volt előnybe. Majd egy elhibázott lövés után szinte az utolsó másodpercben egyenlített a Hot Shots. Így jöhetett az aranygólért a küzdelem, melyet végül a Hot Shots szerzett meg Ágoston Liliána bal alsóba lőtt találatával.

Az első félidőt eldöntő aranygól pillanata, mellyel a Hot Shots került előnybe

Ez valószínű kissé megfogta a címvédő veresegyházi együttest, hiszen a második félidőben nem találták a ritmust sokat hibáztak a Hot Shots pedig jól játszva és kevés lövést rontva nagy arányban nyerte meg a második játékrészt. Így főként a szegediekből álló Hot Shots lett idén a Kupi Kupa női bajnoka.

Az idei kupa női bajnoka a HOT SHOTS lett

A férfi döntőbe idén a Talajok és a Totálkár került be. Itt is hasonlóan a női fináléhoz. Az első félidő volt az izgalmasabb, ahol ugyanis két ponttal végül 18-16-ra a Talajok nyertek. A második félidőben sokáig kiegyenlített játék folyt a pályán. Majd több kapusbravúrnak is köszönhetően 24-18-ra ezt a félidőt is megnyerte a Talajok együttese. Így ők lettek a 2024-es Kupi Kupa férfi bajnok csapata.

Az orosházi TALAJOK csapata lett idén a férfi bajnok

A mérkőzések után került sor a díjátadásra, ahol az első hat helyezett oklevelet, míg a dobogósok érmeket és serleget vehettek át. Illetve a férfi és a női győztes csapat tagjai egy Kupi Kupás baseball sapkát is kaptak.

A torna végeredménye: Nők: 1. Hot Shot, 2. Pink Gin, 3. Másnaposok, 4. SZBI, 5. Only Funs, 6. Wild Cats, 7. Maják, 8. Farkas Falka, 9. Blue Gin, 10. Napsugarak, 11. Szedett vedettek, 12. All In, 13. Kupidák, 14. Fröccsöt Hoztál, 15. Kupicicák, 16. Cio Bella, 17. Még Véletlenül SE, 18. Twister, 19. Bombák.

Férfiak: 1. Talajok, 2. Totálkár, 3. Szeszpanyol, 4. Homokfutók, 5. Fatal Error, 6. Meccs elmarad, 7. Zaklajda Team, 8. Elhalasztva, 9. Hendikepp, 10. Turmix, 11. Négy!!4, 12. Trágárok, 13. Zsebkés KC, 14. Csokimikulások, 15. Kupi Team, 16. Slapecok, 17. All4one, 18. SFAC BHC, 19. Vasárnap megbeszéljük, 20. Vitaminkuckó.

A labdafeldobás után küzdelem a játékszerért

Az eredményhirdetés végén különdíjakat is kiosztottak:

Legjobb kapus: Ágoston Réka (Hot Shots), Ifkovics Zorán (Totálkár)
Legjobb játékos: Lesch Lili (Pink Gin), Dobrai Dávid (Talajok). 

Minden évben az UKSC jövő reménységei különdíjjal ismerik el a kiskunhalasi játékosok közül a legjobbnak ítélt fiatal kézilabdázókat. A nőknél ezt a címet Mészáros Dóra (All In) míg a férfiaknál Szabó Botond (Trágárok) érdemelte ki.

Különdíjasok (balról-jobbra): Ágoston Réka, Lesch Lili, Mészáros Dóra, Ifkovics Zorán, Dobrai Dávid, Szabó Botond

A díjakat átadták: Németh Miklós (Modinvest Kft. ügyvezetője), Schnürlein Andor (Vadker Komszolg Kft. ügyvezetője), Demeter József (UKSC elnöke), Járdi Ádám (Bács-Kiskun Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke), Khalifa Emir (Panoráma Ablakgyártó Kft.), Nagy Ervin és Nagy-Parádi Tímea (az Absolute Live italok gyártójának, az R-Water Kft.-nek a tulajdonosai). A szpíker szerepét idén is a Halas Rádió egyik munkatársa Tóth István és fia: Tóth Tamás látta el.

A férfi finálé egyik pillanata

A szervezők szeretnék mindenkinek megköszönni, aki valamilyen formában is hozzájárult a XI. Kupi Strandkézilabda Kupa újbóli sikeres lebonyolításához.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (268 db kép)
MEGOSZTÁS