2024. június 22-én, szombaton különleges futókalandozás indult Kiskőrösről. Kelemen Anett és Pozderka Attila tavaly megvalósították egyik nagy álmukat, amikor is először rendezték meg a Bács-Kiskun Ultra elnevezésű ultrafutóversenyt. 2023-ban a sikeres rendezés után még az év végén közölték, hogy idén nem tudják újra megszervezni az eseményt. Viszont kitalálták, ha már verseny formájában nem is, de egy remek futónapon lefutják újra például a klasszikus 81 kilométeres távot. A megmérettetésre végül 47 futó regisztrált, plusz most lehetett kerékpáros kísérővel is teljesíteni a távokat.

-Hirdetés-

A futók az Úttörténeti Múzeum elől rajtoltak el délelőtt 10 órakor. Majd, akik résztávokat vállaltak ők a nap folyamán az előre meghirdetett időpontokban indultak el. Lehetett most is futni a klasszikus 81 kilométer mellett 50, 32 és 21 kilométert is, illetve voltak olyanok, akik váltóban teljesítették a nagy kört, ami most is Kiskőrös-Soltvadkert-Kiskunhalas-Olajosok útja-Tázlár-Fischerbócsa-Bócsa-Soltvadkert-Kiskőrös útvonalon haladt.

Váltóban is lehetett teljesíteni a hosszú távot

Az időjárás nem könnyítette meg a sportolók dolgát, ugyanis nagyon fülledt meleg volt szinte egész nap. Így sajnos többen feladni kényszerültek a leghosszabb távot. A szintidő most is tíz óra volt, tehát este nyolcig vissza kellett érkezni a futóknak Kiskőrösre. Szerencsére még az esti vihar előtt mindenki visszaért.

Boldog pillanatok a célban

Voltak megint nagy és emlékezetes teljesítések. Ilyen volt például Csuba Mariann 81 kilométeres futása. Tavaly a budapesti futó nem érte el a célját és nem tudta befejezni a versenyt. Idén a szervezők felajánlották, hogy, aki tavaly valamilyen oknál fogva nem tudta befejezni a megmérettetést, ők idén ha szintidőn belül beérnek akkor megkapják a tavalyi célszalagjukat. Csuba Mariann végül 19 óra 54 perckor visszaért a célterületre, így könnyek között vehette át a célszalagját. Idén tehát sikerült neki az, ami tavaly nem.

Csuba Mariann idén szintidőn belül teljesítette a futást, így megkapta a célszalagját is

A fő szervező Kelemen Anett is végigfutotta a leghosszabb távot, már mondhatni rutinos módon. A sok ultraverseny mellett most is lefutott egy ultratávot.

Kelemen Anett a célban

Az eseményre érkeztek az ország több pontjáról: Szegedtől Budapesten át Kiskunmajsáig. Mindenki győztes volt, az esemény végén. Most is voltak a célban könnyes szemek, illetve arckifejezések, amiken az látszott, hogy többen először nem is hitték el mit is vittek véghez ezen a nagyon meleg nyári napon. A szervezők éremmel és pólóval is készültek. Most kevesebb frissítő pontot üzemeltettek ugyan, de lehetett bringás kísérővel is teljesíteni a távokat.

Éremmel is készültek a szervezők a teljesítőknek

A két fő szervező: Kelemen Anett és Pozderka Attila szeretné kifejezni köszönetét minden segítőnek, támogatónak és minden olyan embernek, aki valamilyen formában is hozzájárult a Bács-Kiskun Ultra Illegál futóeseményhez.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS