2024. június 26-án szerdán 14.00 órától tartották júniusi képviselő-testületi ülésüket a kiskőrösiek. Az ülés kezdetén dr. Turán Csaba jegyző ismertette napirenden kívül a június 9-i választások eredményeit, majd Domonyi László polgármester megszavaztatta a napirend elfogadását, hiszen eltérés nem volt. Pethő Attila és Kudron Tamás képviselők jelezték távolmaradásukat, jelentette be a polgármester. 

-Hirdetés-

 

Az első napirendi pont egy tájékoztató volt a közétkeztetési feladatok ellátásáról (0:05:31). A beszámolót Papp Nadin, az Eatrend Kft. cégvezetője készítette el, melyről tájékoztatást dr. Turán Csaba jegyző adott. Elmondta, hogy a Kft. 10 éve látja el a gyermekétkeztetési szolgáltatás nyújtását Kiskőrös Város oktatási és nevelési intézményeiben, melynek keretében nagyságrendileg 1500 adag ebéd készül el naponta főzőkonyhájukban. A tájékoztatóból kiolvasható, hogy újításokat is vezettek be az elmúlt években: pl. a svédasztalos tálalást. A polgármester hozzátette, elégedettek az Eatrend kínálatával.

(b-j) : Szedmák Tamás alpolgármester, Domonyi László polgármester, dr. Turán Csaba jegyző

A következő napirendi pont szintén egy tájékoztató volt a Kiskőrösi Labdarúgó Klub tevékenységéről (0:09:39). Dr. Turán Csaba jegyző elmondta, hogy a klub beszámolójából kiderül, hogy nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre. Szerinte az évi 260 mérkőzés egy nagyon beszédes szám. A kiskőrösi sportélet legnagyobb szeletét a labdarúgás teszi ki, mely nagy felelősséget is jelent. Domonyi László megköszönte munkájukat.

A sportfeladatok ellátásáról (0:13:08) szóló beszámolót Szűcs Zoltán készítette el, mely tartalmazta a 2023. évi feladatokat, tájékoztatott dr. Nagy Gabriella aljegyző. Filus Tibor képviselő szóbeli kiegészítést tett, kiemelte, hogy a beszámoló tartalmazta, hogy a városban milyen fejlesztéseket kellene végrehajtani. A sporttelep tavaly átadásra került, viszont úgy érzi, hogy további finomításokra lenne szükség a jövőben. Véleménye szerint a lőtér melletti részhez szükség lenne egy labdafogó hálóra. Majd a Május 1. utcai bejárót is említette, mely alkalmatlan a sporttelephez. Domonyi László hozzátette, személyes bejáráson voltak már a telepen, ahol egy tervezett út kialakítására is szükség lesz, ami érinti a gyakorlópályát is, mely az új jégpálya engedélyéhez is szükséges lesz. Arra kérte a testületet, hogy támogassák majd ezeknek a beruházásoknak a megvalósítását. Továbbá azt is megemlítette, hogy sajnos rendszeresen vannak rongálások ott, mely igazán elkeserítő. Hozzátette, hogy reményeik szerint a Wattay Sportcsarnok használatáról is egyeztetnek a közeljövőben, hogy a kiskőrösi sportszervezetek is járhassanak oda. 

Filus Tibor képviselő többször is szót kért

A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda beszámolója kapcsán dr. Nagy Gabriella aljegyző ismertette (0:22:35), hogy az iroda ebben az évben jubilál, hiszen 2014 óta áll a Kiskőrösi járás lakosainak szolgálatában. A beszámolót az EFI koordinátora, László Luca készítette el, melyben bemutatta szakmai tevékenységüket és működésük feltételeit.

A meghívott vendégek

A Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tevékenységéről Domonyi László elmondta, hogy az elmúlt időszakban is nagyon jól működött ez a rendszer, a hulladékszállítás zökkenőmentesen bonyolódott le (0:25:30). Ugyanakkor a hulladékudvar működésével nincs megelégedve, ezért kérte a MOHU segítségét, melynek fejlesztésére ígéretet tettek.

A Kiskőrösi Települési Értéktár Bizottság 2024. évi II. féléves tevékenységének beszámolóját Turán István elnök készítette el, melyből kiderül, hogy a „Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozó” megnevezésű nemzeti értéket az ipari és műszaki megoldások szakterület szerinti kategóriában nyilvántartásba vette a Kiskőrösi Települési Értéktárban, ismertette dr. Nagy Gabriella aljegyző (0:32:23).

Aszódiné Nedró Éva (0:35:12) ismertette a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások térítési díjáról szóló önkormányzati rendelet módosítása kapcsán, hogy a tervezet 26,3%-os emelkedést tartalmaz, melyet a képviselők el is fogadtak. Az önkormányzati hozzájárulás 2025-re eléri a 150 millió forintot a gyermekétkeztetésben, tehát erősen érezhető az inflációs ráta, tette hozzá Domonyi László.

Majd a 2024. évi költségvetés módosításáról is döntöttek (0:47:00).

Kapcsolódó cikk
Új fogorvosi kezelőegységet kapott a 2. számú felnőtt fogorvosi körzet orvosa
Új fogorvosi kezelőegységet kapott a 2. számú felnőtt fogorvosi körzet orvosa
Dr. Mezei Tímea 2023 októberétől látja el 2-es számú felnőtt fogorvosi körzet pácienseit városunkban. Kiskőrös Város Önkormányzatának köszönhetően pedig egy...

A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő üzemeltetését a továbbiakban is Kőrösszolg Kft. látja majd el (0:48:57) az elkövetkező 5 évben, augusztus 1-jétől, támogatási szerződés keretében, tudtuk meg Molnár Évától. A napirendi pont kapcsán elismerte Huszty Dániel munkáját a polgármester, aki megerősítette, hogy munkavégzéséhez minden támogatást biztosítanak, hiszen ez egy stratégiai kérdés a város számára. Abban bízok, hogy hamarosan további fejlesztéseket tudnak majd végrehajtani a fürdőben.

Kapcsolódó cikk
Interjú Huszty Dániellel, a magyar socca válogatott meghatározó játékosával
Interjú Huszty Dániellel, a magyar socca válogatott meghatározó játékosával
Huszty Dániel, a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő vezetője már négy éve a Socca Hungary labdarúgó-válogatott játékosa, aki nemzetközi tornákon is képviseli...

Filus Tibor tájékoztatást kért a fürdő vezetőjétől a nyári programokkal kapcsolatban (0:53:26). Huszty Dániel elmondta, hogy programjaikat úgy próbálták meg felépíteni, hogy minden korosztály örömét lelje benne. Céljuk, hogy a fiatalokat is visszacsábítsák a fürdőbe. Szombaton éppen ezért egy nagy rendezvényt tartanak, továbbá a strandok éjszakájára is szeretettel várnak mindenkit, míg augusztusban egy családi napra készülnek. További részletek a szombati eseményről itt: https://vira.hu/esemeny/sunset-serenade-open-air-party-a-kiskorosi-ronaszeki-furdoben/. A kéthetente megrendezésre kerülő szombati éjszakai fürdőzések ötletéről Huszty Dániel elmondta, hogy továbbra is dolgoznak az ügyön, míg a kempingben egy olyan felújítás történt, mely minden igényt kielégít. Sok pozitív visszajelzést kapnak.

Majd településrendezési tervekkel kapcsolatos napirendek következtek, melyekről Kutyifa Sándorné Sinkovicz Csilla adott tájékoztatást (0:57:00).

Szlovák Pál és Ungvári Ferenc, háttérben az önkormányzat munkatársai

A testületi ülés végén Domonyi László ismertette a Kiskőrösön megrendezésre kerülő programokat, melyről a VIRA.HU Programajánlójában részletesen is tájékozódhatnak: https://vira.hu/programajanlo/.

Szedmák Tamás alpolgármester kért még az egyebekben szót, aki a RePa-ban megnyílt Kiskőrösi Szurkolói Zónáról nyújtott tájékoztatást (1:04:10). Június 28-án 18 órától és további napokon, ugyanitt lehetőség lesz közös családi filmnézésre is a REPA KERTMOZI által, a Revaló Pál Közösségi Központ udvarán, ahol büfé is üzemel.

Majd Filus Tibor érdeklődött (1:11:00) egy közérdekű dologgal kapcsolatban, mely a csapadékvíz elvezetésére vonatkozott. A lakossági jelzések alapján volt, ahol problémát okozott a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék. Az egyik legnagyobb probléma a Thököly utcában jelentkezett, tájékoztatott Domonyi László, aki elmondta azt is, hogy a csapadékrendszer teljes felújítását tervezik ott, továbbá nagy probléma még a 8-as körzetben a Kertész-Gárdonyi utca vége, melynek megújítása egy nagy belvízelvezető rendszer felújítási program része lesz.

A képviselő-testületi ülés az alábbi linken nézhető vissza: https://onkormanyzati.tv/videoanyagok/kiskoros-varos-onkormanyzatanak-kepviselo-testuleti-ulese-2024-06-26/

A fotók a képviselő-testületi ülés elején készültek. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira