,,A pénteki tanévzáró ünnepségünk után sor került az év nevelőtestületi értékelésére is – igaz, ez részben már külső helyszínen, a szekszárdi Fritz Borházban, s ezen már a teljes kevis intézményi munkavállalói közösség részt vett. Az intézményvezetés szerette volna ezzel a közös ebédet is tartalmazó zárással megköszönni a dolgozók egész éves munkáját, közülük személy szerint is kiemelve azokat, akik ebben a tanévben sikeresen teljesítették a pedagógusminősítési eljárás követelményeit, vagy például e tanév végén nyugdíjba vonulnak” – számolt be Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató, a KEVI közösségi oldalán. 
,,Így emléklappal és egy kis szimbolikus ajándékkal köszöntöttük a pedagógusminősítési eljárást kiváló eredménnyel teljesítő Csővári Gáborné Hajni óvó nénit, Kromholcz János és Orsolya Miszlai középiskolai pedagógusokat, illetve Dunai-Kiss Kinga, Horváthné Ocskó Erika és Kolonusz Lili általános iskolai pedagógusokat.
Az idei tanév végén nyugdíjba vonulóktól intézményegységenként már elbúcsúztunk, azonban intézményi közösségi keretben most tudtuk megköszönni a KEVI, illetve jogelőd intézményeiben végzett több éves/évtizedes munkájukat. Így most ezen az alkalmon külön is köszöntöttem az óvodából Dénes Istvánné Erzsike óvó nénit és Ba Istvánnét, Zsuzsa nénit; az általános iskolából Grausza Jánosné tagintézmény-igazgatót, illetve Horváth Borbála és Gombárné Kiss Anikó Csilla pedagógusokat; a középiskolából pedig Filus János és Donáthné Belák Katalin szaktanárokat.
Utóbbiak közül ezen az alkalmon vehette át az Oktatói Szolgálati Emlékérmét Donáthné Belák Katalin tanárnő, amit Csák János miniszter úr adományozott számára több évtizedes oktatói munkája elismeréseképpen.
 
Köszönetet mondtunk Takácsné Kiss Andreának is az intézmény egésze érdekében végzett munkájáért, illetve Rohoskáné Sinkovicz Mariannak is külön megköszöntük az eddigi osztályfőnöki munkáját, és sok sikert kívántunk neki a jövő tanévben kezdő csapatához.
Végül ezen az alkalmon került sor az “Az év tanára” díjak átadására, amire négy kategóriában tehettek javaslatot a kollégák, majd a KEVI igazgatótanácsa döntött azok odaítéléséről.
Junior kategóriában “Az év tanára” Szabó Róbert, aki a középiskolában tanít fizikát, emellett történelemből írta doktori disszertációját idén, illetve nemcsak saját és tanítványai versenyeredményei nagyon elismerésre méltók, de publikációi és nemzetközi konferenciákon tartott szakmai előadásai is (ebben a tanévben például Regensburgban, Cambridge-ben és Zágrábban).
 
Szabó Róbert

“Az év pedagógusa”díjat az óvodásokkal és alsó tagozatosokkal foglalkozók közül Scrob Erzsébet Babi óvó néni nyerte el, aki nevelő munkája mellett munkaközösség vezetőként az óvodai projekthetek egyik ötletgazdája, az ottani közösségi programok egyik fő szervezője.

 
Scrob Erzsébet Babi óvó néni
-Hirdetés-

A felsős és középiskolai szaktanárok közül “Az év tanára” díjat ebben az évben Miszlai Orsolya vehette át, aki mind angol, mind testnevelés szakos tanárként remek eredményekkel (angolból kiváló érettségi és versenyeredmények, úszás sportágban pedig országos helyezések a diákolimpián) büszkélkedhet, emellett osztályfőnökként a diákok közösségi életének is aktív mozgatója.

 
Miszlai Orsolya
A pedagógusok számára alapított “Életmű-díjat” ebben a tanévben Horváth János történelem-földrajz szakos középiskolai tanár vehette át, aki munkáját évtizedek óta nagyon eredményesen, alázattal végzi – igazolják ezt tanítványai verseny- és érettségi eredményei, emellett igazi közösségi és sportember, amit jól tükröz, hogy a helyi német nemzetiségi kisebbségi önkormányzat egyik alapító tagja, emellett éveken keresztül dolgozott a városért mint önkormányzati képviselő (sőt mint alpolgármester is), illetve gyülekezetéért mint presbiter.
 
Horváth János
Végül kötetlen beszélgetésekkel és borkóstolóval zártuk a programot, melyen 133-an vettünk részt.
Még egyszer köszönjük mindenkinek az egész éves munkáját, és jó pihenést kívánok a pedagógusok számára július 5-én kezdődő nyári szünethez!”
 
Szöveg, képek: KEVI Facebook/ Szentgyörgyiné Szlovák Mária

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira