2024. október 19-én szombaton már XVIII. alkalommal került megrendezésre Kiskőrösön az Országos Mazsorett Fesztivál. Az ország számos pontján szerveznek egy- vagy akár kétnapos mazsorett fesztiválokat. Kiskőrösön idén is egynapos rendezvény volt, melyet Kiskőrös Város Mazsorett Csoportjai, vezetői és a gyermekek szülei szerveztek. Kiskőrös botforgatói idén is kitettek magukért, hiszen több kiemelt arany minősítést is szereztek. 

-Hirdetés-

Az eseményre hat település (Kiskőrös, Sárvár, Nagykőrös, Solt, Kiskunfélegyháza, Törökbálint), 14 csoportja abból a célból, hogy megmérettesse magát nem csak a közönség, hanem a zsűri előtt is, hiszen mint a legtöbb fesztiválon, itt is a csoportok koreográfiáit egy háromfős zsűri figyelte és minősítette.

Megnyitó: Domonyi László polgármester és mögötte a felsorakozó csoportok

A zsűri elnöke: Cserpesné Buzási Beáta, a MAFUMASZ elnökségi tagja, a Kapuvári Mazsorett Együttes művészeti vezetője volt. Tagjai: Rábai Szilvia, a Gyulai Gráczia Mazsorett Együttes művészeti vezetője és Igricz-Macskin Zita táncpedagógus, a Budapesti Holdviola és Szívvirág mazsorett csoportok Ifjú Tehetségdíjas mazsorett oktatója.

Az esemény már délelőtt elkezdődött, amikor az együttesek, csoportok vezetőikkel már a helyszínen próbálhatták el az erre az alkalomra megálmodott és begyakorolt műsorszámokat. A hivatalos megnyitóra 14 órakor került sor. Előbb Supka Éva, az esemény koordinátora köszöntötte a szép számmal megjelent közönséget. Ezt követően Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere mondott köszöntő beszédet.

A köszöntők után vette kezdetét a fesztivál koreográfiai része, melynek során a csoportok előadták jól begyakorolt műsorukat. Több korcsoportban és kategóriában léptek fel a mazsorettesek. Három korcsoportban és két kategóriában mutathatták meg tudásukat az ifjú és a felnőtt mazsorett palánták. Show és pom-pom kategóriákat különböztettek meg, míg a korcsoportoknál I., II., III. és felnőtt kategóriákban szerezhettek minősítéseket az egyes csoportok.

A korcsoportok bemutatóinak szünetében értékes tombolanyeremények is gazdára találtak, valamint fellépett a kiskőrösi Tengerszem mazsorett csoport is, melynek tagjai leginkább még óvodások vagy alsó tagozatosok. Amíg a fellépők készülődtek a következő műsorszámhoz egy nagyon látványos bemutatóra is sor került, ennek köszönhetően addig sem maradtak a nézők előadások nélkül. Az esemény fináléja már a Solti Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével zajlott, amikor az összes korcsoport bevonult és elkezdődött az eredményhirdetés.

Eredmények:

I. korcsoport: Sárvári Mazsorett Együttes NAPFÉNY csoport ezüst, Törökbálint Gyémántkút Egyesület ZAFÍR csoport kiemelt arany, Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület HAJNALCSILLAG csoport arany, Nagykőrös GYÖNGYSZEM csoport ezüst, Kiskőrösi Mazsorett Együttes, SARKIFÉNY csoport kiemelt arany.

II. korcsoport, show kategória: Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület, PITYPANG csoport kiemelt arany, Solti Mazsorett Egyesület Szivárvány csoport kiemelt arany, Törökbálint Gyémántkút Egyesület TURMALIN csoport arany, Kiskőrösi Mazsorett Együttes ORCHIDEA csoport kiemelt arany, Sárvári Mazsorett Együttes HOLDFÉNY csoport kiemelt arany, Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes MAGNÓLIA csoport kiemelt arany.

II. korcsoport pom-pom kategória: Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes PITYPANG csoport, Solti Mazsorett Egyesület Szivárvány csoport, Törökbálint Gyémántkút Egyesület TURMALIN csoport, Kiskőrösi Mazsorett Együttes ORCHIDEA csoport, Sárvári Mazsorett Együttes HOLDFÉNY csoport, Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes MAGNÓLIA csoport: Mind a hat csoport kiemelt arany minősítésben részesült.

III. és felnőtt korcsoport show és pom-pom kategória: Sárvári Mazsorett Együttes RÓZSASZÍNPÁRDUC csoport, Kiskőrösi Mazsorett Együttes GYÖNGYSZEM csoport és felnőtt csoport: Mindhárom csoport mindkét műsorszámban kiemelt arany minősítésben részesült.

Fellépett a Tengerszem mazsorett csoport is

Különdíjakat is kiosztottak, díjazták a legjobb koreográfiákat, tamburmajorokat és a két legmosolygósabb csoportot is különdíjban részesítették.

Legjobb koreográfiák: Show kategória: Gubacsi Zsófia és Gmoser György a kiskőrösi csoportok összes műsorának koreográfiájáért. Mix kategória: Csikós Györgyné a Sárvári Rózsaszínpárduc mazsorett csoport művészeti vezetője. Zászló kategóriában a díjat a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület Magnólia csoportjának vezetője Retkes Vanessza vehette át.

Legjobb tamburmajor: I. korcsoport: Juhász Molli (Kiskőrös, SARKIFÉNY csoport), II. korcsoport: Balázs Lia (Kiskőrös ORCHIDEA csoport), Kozári Gréta (Solt, SZIVÁRVÁNY csoport), III. korcsoport: Szkenderovits Eszter (Kiskőrös, GYÖNGYSZEM csoport), felnőtt: Gubacsi Zsófia Kiskőrös.

Szkenderovits Eszter lett a legjobb tamburmajor a harmadik korcsoportban

Legmosolygósabb csoportok: Kiskőrös Sarkifény és Kiskunfélegyháza Hajnalcsillag csoportok lettek, akik még egy tortával is gazdagabbak lettek.

A díjakat a zsűri mellett, Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere adta át. A díjátadáson a szülőknek és a segítőknek is megköszönték a munkájukat. A szervezők minden támogatónak és segítőnek szeretnék megköszönni azt a munkát, felajánlást, segítséget, amellyel hozzájárultak a XVIII. Országos Kiskőrösi Mazsorett Fesztivál sikeres megrendezéséhez.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (187 db kép)
MEGOSZTÁS