Minden évben az Akasztói Halascsárda ad otthont a gazdahagyományokat felelevenítő báli rendezvénynek, ahol libaételekből és újborokból sem volt hiány.
Gubán Gyula, Akasztó Hegyközség elnöke köszöntötte a megjelenteket: – Az idei újborok kiváló évjáratot mutatnak. Egyébként is Akasztón két fajta bor van, jó és igen jó. Az ünnepi asztalra irsai olivér, rajnai rizling, zöldveltelíni és három különböző karakterű kékfrankos rozé került. Szent Márton napján aki új bort iszik, azt elkerüli a hasfájás, tartja a mondás.

Az új borokat Kiss István akasztói plébános áldotta meg.

A bálon 90 fő vett részt. A menüben a liba mellett vaddisznó sült is szerepelt, illetve mivel Akasztón tartották az eseményt a birkapörkölt sem hiányozhatott. Az előétel is különlegesnek számított, hiszen füstölt sziki pontyból készült pástétom volt. Az esemény hajnalig tartó mulatozással zárult.





