A Kiskőrösi Városalapítók Napja rendezvénysorozata programjai között idén is kiemelt szerepet kapott a gasztronómia. A szervezők néhány évvel ezelőtt úgy gondolták, hogy a kiskőrösi őslakosoknak számító szlovákok hagyományos ételének számító káposzta kerüljön a középpontba a főzőverseny alkalmával.
A káposztás ételek főzőversenyére idén is közel 20 csapat nevezett, akik jó hangulatot varázsolva töltötték meg a Pozsonyi utca Pátria épülete előtti utcaszakaszt. A délelőtt folyamán finomabbnál-finomabb illatokkal, szívvel, lélekkel és barátsággal volt tele a főzőverseny helyszíne. A eseményen reggel Supka Éva köszöntötte a megjelenteket, majd Benke László olimpiai bajnok mesterszakács nyitotta meg ünnepélyes keretek között a főzőversenyt. Az elhangzottak után Horváth Borbála képviselőasszony mondott el a versenyről néhány technikai részletet és közölte, hogy senki sem tér haza üres kézzel, miden csapat jutalomban, díjazásban fog részesülni. A nap folyamán a talpalávalót Kothencz Lajos szolgáltatta, aki nagyszerű hangulatot teremtett a főzőverseny idejére. A finom ételek 13 óra körüli időben érkeztek a zsűri asztalára, melyek kóstolása után három kategóriában hirdettek eredményt. Nem volt könnyű helyzetben a az ízletes ételek kóstolásakor a Benke László olimpiai bajnok, mesterszakács és mestercukrász elnökletével dolgozó zsűri, amelyet még Horváth Borbála önkormányzati képviselő és Gubán Gyula, az Agrárgazdasági Kamara megyei alelnöke alkotott.
A legjobb vendéglátás kategóriában:
1. Gyergyószentmiklós csapata
2. Slambucok – Opauszki Ede
3. Kiskőrösi polgármesteri hivatal
A Legszebb tálalás:
1. Öcse és társai – Baranyai János
2. Kőrös Gastro – Rohoska Csaba
3. Kiskőrösi szlovákok – Csővári János
A Legfinomabb étel:
1. Kunság-Média Nonprofit Kft. csapata – Csányi József+Nuszpel József
2. Jonadrink Kft. – Dedák Pál
3. Vira Magazin – Szedmák Tamás
Agrárgazdasági kamara különdíja: Pataki Gyula
Benke Laci bácsi “Az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend” különdíja: Akker-Plus Kft. csapata
Filus Tibor