Az utóbbi években soha nem látott nagy változáson és fejlesztésen ment keresztül a soltvadkerti labdarúgók sportkomplexuma. Megépült egy új műfüves és füves labdarúgópálya, valamint elkészült egy minden igényt kielégítő öltöző épület is.

-Hirdetés-

A fejlesztésekről Hatvanyi Edvárd szakosztályvezető elmondta, hogy több százmilliós beruházásokat a sikeres TAO pályázatoknak köszönhetően tudták elvégezni. A nagyszerű minőségű pályák mellett olyan öltözők és klubszoba került kialakításra, amely NB-s szinten is megállná a helyét. A fejlesztések idén is folytatódtak és újabb sikeres TAO pályázatoknak köszönhetően tudott megvalósulni egy kisméretű műfüves pálya építése.

A főbejárat melletti részen lett kialakítva ez a játéktér palánkkal, labdafogó hálóval és villanyvilágítással ellátva. A későbbiekben terv még ennek lefedése is. Most jutottak el odáig, hogy a sportkomplexumot körül ölelő kerítés szinte teljes egészében elkészült. Elbontották a régi beton kerítést, ami helyére fémszerkezetre szerelt, mindkét oldalán festett Lindab lemezek kerültek. Már csak a kapuk belemezelése van hátra, hogy befejeződjön a 7,5 millió forintos beruházás. A fejlesztést az önkormányzat támogatásának köszönhetően 30 %-os önerő biztosításával tudták kivitelezni, ami által 530 méter kerítés épült meg. Az egyesület pályázatot nyert egy strandfoci pálya kialakítására is, amely megépítésének komoly követelményei voltak. A területen a talaj egy részét ki kellett termelni, majd 10 cm sóderágy került a pályára és geo textília leterítését követően lehetett sárga homokkal befedni ezt a részt.

A szakosztályvezető megemlítette, hogy a sportpályán a munkálatok 2013-ban kezdődtek a régi öltöző épület felújításával és fokozatosan próbáltak minden évben valamit fejleszteni. Úgy fogalmazott, hogy ameddig van pályázati lehetőség, azzal szeretnének élni és további beruházásokat végrehajtani.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS