A nyári vakáció után, szeptemberben újra indul a Kölyök fitness gyermek aerobik, a Frittisport épületében, ahol Polereczki Ildikó sok szeretettel várja a mozogni, játszani vágyó óvodásokat továbbra is. A 2016 június óta együtt sportoló csapat idén ősszel új tagokkal bővült, akik minden szerda délután találkoznak egy játékos, szórakoztató fitness óra keretein belül. Az órákon a mondókákkal színesített bemelegítést követően egy mese, vagy történet mentén, esetleg mesefigura bőrébe bújva végeznek feladatokat. A zene alatt végzett gyakorlatok közben az óvodások teljesen fel tudnak pörögni, ennek megfelelően el is fáradnak. A feladatok angol megnevezésével még egy kis nyelvi tanulásban is részesülnek.

-Hirdetés-

Egészségünk megőrzésének egyik alapja, a rendszeres testmozgás. Legjobb, ha gyermekeinkkel minél korábban megszeretettjük a sportolást, ezzel is megalapozva megfelelő fejlődésüket. A mozgáskoordinációt, figyelmet és koncentráló képességet szórakoztató, a gyermekek számára élvezhető módon is lehet fejleszteni, mely hatással lesz az egész életükre.

A kölyök fitness órákon a hangsúly nem csupán a mozgáson van, fontos szerepet kap a mozgáskoordináció, a hajlékonyság, valamint teljesítő és állóképesség fejlesztése is. Az ehhez szükséges eszközök, mint például a koordinációs létra, trambulin mind biztosítva vannak az órák során. A visszajelzések, tapasztalok alapján a játékos formában végzett gyakorlatok közben, a gyerekek szórakozásként élik meg a feladatokat.

Az „edzés” végén, a nyújtás követően természetesen nem marad el a jutalom sem. Az apróságok rendszerint kisebb ajándékokat és dicséretet is kapnak, mely csak tovább növeli elégedettségüket, önbizalmukat és a garantált jó kedvet.

A megfelelő foglalkozásnak köszönhetően, a gyermekek sokkal gyorsabban tudnak fejlődni az olyan életkori sajátosságok okozta nehézségekben, mint például a páros lábon ugrálás.

A mozgáskoordináció javulásával együtt nő a gyerekek önértékelése, fejlődnek a szocializációs és kommunikációs készségeik, sőt a mozgás kihat az intelligencia természetes fejlődésére is. 

O.S.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS