Június 6-án tartották a városi pedagógusnapot Kiskőrösön. Ezzel a szép alkalommal köszönte meg a város a helyi iskolák segítségével mindazt, amit kaptunk a pedagógusainktól, hiszen rengeteget segítettek és segítenek a város gyermekeinek fejlődésében.

-Hirdetés-

Az eseményt, mint minden évben, ezúttal is Kiskőrös Város Önkormányzata, Művelődési, Közoktatási és Sportbizottsága szervezte meg.
Szedmák Tamás, a bizottság elnöke, az est műsorvezetőjeként köszöntötte a vendégeket és felkonferálta a fellépőket, valamint a díjazottakat; Harangozóné Balogh Zsóka, önkormányzati képviselő pedig méltatta a díjazott pedagógusokat. 

Domonyi László polgármester úr köszönetet mondott a tanárok odaadó munkájáért és az ünnepség alatt több nyugdíjba vonuló pedagógusnak is emléklapot adott át.

Kiskőrösért Emléklapot kapott:
Csővári Istvánné – a Kiskőrösi Óvodák dolgozója
Kerekesné Varga Erzsébet – a Kiskőrösi Óvodák dolgozója
Horváthné Remeczki Gyöngyi – a Kiskőrösi Óvodák dolgozója
Brányáné Hegedűs Margit Magdolna – a Petőfi Sándor Általános Iskola dolgozója
Szabó Anna – a Petőfi Sándor Általános Iskola dolgozója
Szabó Józsefné – a Petőfi Sándor Általános Iskola dolgozója
Barát Lászlóné – a Bem József Általános Iskola dolgozója
Szentgyörgyi József – a Bem József Általános Iskola dolgozója
Szlama Zoltán – a Bem József Általános Iskola dolgozója 
Lengváriné Bárány Mária – a Bem József Általános Iskola dolgozója
Horváth István – Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma dolgozója

Ötven éven át kifejtett értékes szakmai tevékenysége elismeréseként Aranydiplomát kapott:
Stiblár Józsefné – Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Petőfi Sándor Általános Iskolája egykori dolgozója
Somogyi Györgyné – a Bem József Általános Iskola egykori dolgozója

Sok pedagógus eljött az alkalomra

A műsort a „SZÓ-LA-M” Alapfokú Művészeti Iskola növendékei kezdték. Először Tóth Ferenc kamaracsapatát hallgathattuk meg, Herczeg Anna és Ádám Noémi énekelt, végül Csanády Helga adott elő egy fuvolaszólót.

Csanády Helga fuvolán adott elő egy művet

A zeneiskolások után a Kiskőrösi Óvodák Mohácsi Úti Tagóvodájának Fantázia Aerobik csoportja adta elő Élet a farmon és „Táncóra kezdőknek és haladóknak” című előadását, amit Urbánné Szabó Rózsa tanított be, majd a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának 3.b osztályos tanulói egy magyarországi német gyermektáncot adtak elő.
Felkészítő pedagógus: Trepákné Kriskó Eszter

A Mohácsi óvodások is ügyesen szerepeltek

A műsor végén egy verset szavalt Martin Péter, a Bem iskola tanulói Kalocsa környéki népdalcsokrot adtak elő (tagjai: Holló Csenge, Hlavács Hanna, Csatlós Anna,
Csatlós Kata, Kertai Gréta, Felkészítő-nevelő: Vidók-Pál Erika), végül pedig Szabó Anna énekelt népdalokat (Felkészítője: Balogh Renáta).

A Bem iskola tanulói

A műsor zárásaként Erndesto Di Curtis: Sorentoi emlék című művét trombitán adta elő Breznyán Attila és Opauszki János (zongorán közreműködött Balázs-Nagy Gabriella).

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS