2019 augusztusának utolsó napjaiban a Kiskőrösi Óvodák közel 380 gyermeke várakozással telve, érdeklődve várta az óvoda kapuinak kitárását. Leginkább a Batthyány Óvoda kispajtásai voltak izgatottak, hiszen egy közel 80 millió forintos beruházás, felújítás és konyhatechnológiai fejlesztés került megvalósításra intézményükben a nyár folyamán.

-Hirdetés-

A beruházás két pályázat által jöhetett létre, melyből a korszerű konyhatechnológia, illetve épületgépészeti megoldások a TOP- 1.4.1-16-BK1-2017-00016 azonosítószámú a „Batthyány utcai óvoda fejlesztése” című projekt által biztosított 30 millió forintnyi európai uniós forrásból valósultak meg.

A megújult konyha

Az épület további infrastruktúra fejlesztésére és az óvoda belső felújítására a Magyar Köztársaság Kormányának 2068/2017.  (XII.28.) számú határozata alapján Kiskőrös Város Önkormányzata, önkormányzati feladatellátás céljára közel 30 millió forintos támogatást kapott, melyhez Kiskőrös Város Képviselő-testülete további 14 millió forint önerő összeget biztosított.

A Batthyány óvoda előtere

A pályázatok végleges lezárására 2019. december 31-ig kerül sor. A fejlesztések ezen időpontig folytatódnak, többek között az óvoda udvari raktárépületének bontásával, térkő burkolatok készítésével, valamint játéktároló helyiségek elhelyezésével.

Vlcskóné Csatlós Erzsébet intézményvezető elmondta:

Az óvoda munkaterületté vált június első napjaiban és átadásra került a Kőröskom Kft. részére. Mindez azt jelentette, hogy szülői együttműködéssel, a pedagógusok és pedagógiai munkát segítők szorgalmával, a szakemberekkel együttműködve egy hét alatt teljes kiürítésre került a Batthyány óvoda. A munkafolyamatok ütemtervét Schäffer Tamás ügyvezetővel egyeztettük, mely szinte egyszer sem tért el a gyakorlati megvalósulás során.

Elmondhatom, hogy a közbeszerzést megnyerő cég minden energiáját a szeptemberi sikeres nyitásra koncentrálta. Párhuzamosan és egymás után dolgoztak a szakemberek, példaértékű fegyelemben és összhangban egész nyáron.

A fejlesztés az alábbi terülteken valósult meg: elektromos hálózat cseréje, korszerű világítástechnika kialakítása, 3 korszerű mosdóhelység kialakítása, megtörtént a belső nyílászárók cseréje, a teljes burkolat kicserélése , minden helyiség festése-javítása, régi falak lebontása, újak emelése és egy csodás 21. századi konyha került kialakításra.

Augusztus utolsó hetében eljött a visszaköltözés ideje, összelogisztikázása. Kollégáimmal hétköznap és hétvégén minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy az elmúlt évtizedekben összegyűjtött kincseinket sértetlenül visszaszállítsuk a megújult óvoda épületébe.  Fáradságot nem érzékelve a dajka nénik, karbantartóink, pedagógiai asszisztensek és az óvodapedagógusok munkájával kinyithattunk szeptember 2-án. Az SZMK közösség is  nagymértékben hozzájárult az udvari játékok szebbé, biztonságosabbá tételéhez, így csodás környezetben tudtuk fogadni a Batthyány Óvoda apróságait.

További fontos feladataink, hogy a megújult belső környezet után továbbfejlesszük az udvart és az udvari játékállományt is bővítsük. A fejlődés megvalósulásához a szülői munkaközösség, a Kiskőrösi Óvodák, és reményeink szerint Kiskőrös város képviselő-testülete is hozzájárul majd.

Szeretném megköszönni mindenkori segítő támogatását Domonyi László polgármester úrnak, Schäffer Tamás ügyvezetőnek, a  Kőröskom dolgozóinak és kollégáimnak.

Kutyifa Icu 
Fotók: Kincses Szilvi 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS