„Egy nap népviseletben” nevű országos programhoz csatlakozva Mártáné Czékus Györgyi a Tázlári Művelődési ház művelődés szervezője április 24-én a Magyar Népviseletek Napján arra kérte a helyi fiatalokat és lakosokat, hogy kombinálják hétköznapi öltözetüket népviselettel, majd készítsenek fotót, ami felkerül a Művelődési ház közösségi oldalára.

-Hirdetés-

Régebben készült képekben is gyönyörködhetnek az oldalra látogatók. A tanyagondnoki új autó átadásakor készült cikkünkben Bán Róbert polgármester is népviseleti ruhába érkezett.

Bán Róbert és felesége mai öltözete

A sok világnap mellett miért ne a magyar népviseletnek, ne jusson hely? 2015 óta évről évre egyre többen csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy ezen a napon, öltözetünk tartalmazzon valamely népviseletre jellemző ruhadarabot.

A képen: Szabó Csaba

Persze akadnak olyanok is, akik a teljes népviseletet bevállalják. A település évről évre részt vesz ebben, a koronavírus miatt az idei évben az online térbe szorult ez a fajta tevékenység ezért a résztvevők a közösségi médiában tudják egymást megtekinteni.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS