Írta: vira

– ahol 10 kávé után grátisz jár

2020. június 13-án egy újabb gasztro hellyel, a bab KÁVÉZÓ-val lett gazdagabb városunk, mely nem máshol, mint Kiskőrös belvárosában, a Petőfi tér 4. szám alatt nyitotta meg kapuit.

-Hirdetés-

A megnyitó alkalmával Sáfár Barbara tulajdonos, barista és Almási Niki tortával és apró meglepetésekkel várta a kávékülönlegességek szerelmeseit.

A bab KÁVÉZÓ egyedi tervezésű arculatát, barátságos hangulatú belső terét szintén maga a tulajdonos: Sáfár Barbara álmodta meg, aki a terasz kialakításával az állatbarát személyekre is gondolt.

16 éves koromban kezdtem el a vendéglátásban dolgozni, kezdetben diákmunkásként. Mivel édesanyám is mindig ebben a szakmában dolgozott, így az én életemet is végigkísérte mindez. Régóta dédelgetett nagy álmom volt, hogy legyen egy saját kis kávézóm, ami úgy működik, ahogyan én azt elképzelem. Örömmel tölt el, hogy a barista szakma csínját-bínját az egyik legjobb oktatótól: Jarjabka Zolitól, a Kék Elefánt Kávézó tulajdonosától tanulhattam meg. Mindig is specialty kávékkal szerettem volna foglalkozni, ezért kínálatunkban megtalálhatóak a világosabb és a sötétebb pörkölésű kávék egyaránt. Azért szerettem volna mind a két fajtával dolgozni, mert itt az Alföldön kevésbé elterjedt a világos pörkölés. Sokan nem ismerik, nem is kóstolták még, sőt vannak olyanok, akik nem is merik, mert a világos kávék egy kicsit savasabb, gyümölcsösebb ízvilággal rendelkeznek általában – meséli Barbi.

Az itallap alapját Roastopus, valamint Casino Mocca kávék adják, melyek mellé alternatív tejek és hozzávalók közül is választhattok. Kínálatuk összeállításakor nem csak az ételérzékenyekre és a vegetáriánusokra gondoltak, hanem környezetünk megóvására is, ezért javarészt papír szívószálakkal és újrahasznosított csomagolóanyagokkal dolgoznak, szolgálnak ki.

A két-három naponta frissülő kínálat mellett mindig lesz egy állandó sötét pörkölésű arabica kávénk, mivel az emberek többsége ezt fogyasztja, és a világos pörkölésű kávé lesz az, amit váltogatni fogunk. Most például a Black Sheep – Fehér Bárány névre keresztelt: kakaó, tejcsoki és mazsola jegyekkel rendelkező kávé szerepel a kínálatunkban. Én azt javasolnám mindenkinek, aki igazi ízélményre vágyik, hogy mindenképpen kóstolja meg világos pörkölésű kávénkat is. Vendégeink már az első vásárlás alkalmával pontgyűjtő kártyát kapnak ajándékba, mely által 10 elfogyasztott kávé után a 11. ajándékba jár. Azt szeretnénk, ha a fiatal és az idősebb korosztály egyaránt ellátogatna hozzánk, sőt a legkisebbekre is gondoltunk, nekik Maci kávéval kedveskedünk. Számomra a bab KÁVÉZÓ most a legfontosabb, hiszen egy régóta dédelgetett álmom vált ezzel valóra.

Terveik között szerepel, hogy ital és étel kínálatukat jövő héttől desszert és szendvicskülönlegességekkel igazi gourmet hellyé varázsolják. Azonban kávé és limonádé kínálatukból már most is kedvetekre választhattok hétköznapokon 6:30- 14:30 között, míg júliustól meghosszabbított nyitvatartással (6:30-18:30) várnak titeket.

Naponta frissülő árukínálatukért, nyereményjátékokért és „akciókért” kövessétek őket facebookon és intagramon is.

Kutyifa Icu
Fotók: Szentgyörgyi Ábel 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS