A 2021. október 6-i testületi ülésen elhangzott, hogy nagyon sok megkeresést kap Temerini Ferenc polgármester azzal kapcsolatban, hogy igaz-e az a hír, miszerint egy multinacionális cég egy új áruházat hozna létre. E kérdést tisztázta le a polgármester a napirend előtti felszólalásában.

Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere

A polgármester elmondta, hogy körülbelül 10-15 évvel ezelőtt már volt egy hullám, amikor több multinacionális cég szeretett volna Soltvadkerten üzletet nyitni. Akkor, valamilyen okból, azok az bevásárlóegységek mégsem döntöttek úgy, hogy megvetik a lábukat a városban. Tehát már jó ideje annak, hogy egy ekkora méretű cég megkereste volna a városvezetést azzal az elképzeléssel, hogy egy új áruházat hoznának a városba.

„Most sem ez történt”

-Hirdetés-

A Perla üzletháznak a tulajdonosa egy évvel ezelőtt kereste meg azzal a szándékkal a polgármestert, hogy szeretne életet “lehelni” az épületbe. Az első lépés ezen az úton a tulajdonos szerint az, hogy a városban (a Perlába) egy új élelmiszer-áruházat tudnának hozni. (Ezen elképzelés alapján az élelmiszer bolt beindítaná az üzletház életét, és így több új vállalkozás érkezne oda.)

Természetesen én ebben a tevékenységében se lebeszélni, se egyéb módon támogatni nem tudom, hiszen magáncégről van szó. Ez a magáncég egy hosszútávú bérleti szerződést kötött a közelmúltban egy multinacionális céggel.

A polgármester elmondta, hogy kifejezetten megkérték, hogy ne mondja el, melyik cégről van szó, mely kérést tiszteletben is tart.

A tény tehát igaz: két magáncég szerződést kötött egymással és a Perla épületében nagy valószínűséggel egy élelmiszer-áruház kerül kialakításra, tájékoztatott Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere.

A kiemelt kép illusztráció. 

MEGOSZTÁS