Mire is asszociálunk, ha azt a kifejezést halljuk, hogy kaszinó? Las Vegas, fényáradat, csillogás, gazdagság, elegáns ruhák és öltönyök, pezsgő, zsetonok, csillogó-villogó nyerőgépek, gazdagság. Évtizedekig ezt jelentette ez a kifejezés, ezt láttuk a filmekben, mindaddig, amíg meg nem jelent a kaszinó online változata.

Az online kaszinóban természetesen lazábban lehetünk, hiszen ez azt jelenti, hogy otthon ülünk, egy számítógép vagy mobilkészülék előtt és ott rulettezünk vagy éppen pókerezünk. Nem kell utazni, nagyobb összeget vagy hitelkártyát magunkkal vinni és elegánsan felöltözni. Azonban, érdemes egy kicsit elidőznünk ezen a témán, nézzük a különböző kaszinókban milyen megjelenési, öltözködési, viselkedési szabályok jellemzőek.

-Hirdetés-

Kaszinótól függetlenül, létezik néhány általános szabály is, amelyek nyilván nem meglepőek, de azért röviden térjünk ki ezekre is. Így például vannak kaszinók ahová ugyan beléphetünk pólóban és rövidnadrágban, de ott is csak este hatig, utána már nem. Emellett, papucsban szakadt ruházatban sem fognak beengedni egy kaszinóba.

Nem mindig kötelező az öltöny

A kaszinózás szinonimája Las Vegas, ahol több száz kaszinó működik, ám ezek sem egyforma szabályokat szabnak a látogatóknak. Az egyik leghíresebbnek számító helyszín, a Bellagio kaszinó például, szem előtt tartva a városba látogató rengeteg turistát, akik nem feltétlenül milliókat jöttek eljátszani, inkább csak megízleni a játékélményt, nem ír elő szigorú öltözködési szabályokat sem. Ebben a kaszinóban színek és kultúrák kavalkádjával találkozhatunk és ugyan nincs szigorú protokoll, azért némi elegancia nem árt.

A makaói Venetian kaszinó szintén eltekint a merev szabályoktól és nincs pontos, részletes előírás az öltözködésre vonatkozóan. Az elvárás az úgynevezett smart casual, ami azt jelenti, hogy a másik végletbe sem ildomos átmenned és papucsban meg fürdőnadrágban bemenni, hanem egy átlagos eleganciát kell követni.

Na de azért nem mindenki engedett az idők szelének, vannak olyan kaszinók, ahol konkrét előírások vannak érvényben az öltözködés tekintetében. A Badenben lévő Casino Baden-Baden egy komoly hagyományokra visszatekintő építmény, amely 1824 óta létezik. Nos, ha ide szeretnénk belépni, a férfiaknak ingben, zakóban és nyakkendőben kell lenniük, viszont, ha esetleg nincs zakójuk, a recepción 8 euróért tudnak kölcsönözni.

Térjünk vissza Las Vegasba. Szintén világszerte ismert a Caerars Palace kaszinó, amely rengeteg turista látogatási célpontja, ahol klasszikus értelemben vett öltözködési szabály ugyan nincs, de alkalmi, üzleti ruházatot várnak el.

Ezen szabályokkal szemben nyilván üdítően hat, hogy az online kaszinókban ettől sokkal kötetlenebben játszhatsz. Különösen, ha egy mobilkaszinót választasz, vagyis a kezedben lévő okostelefonról vagy táblagépről játszol, hiszen ebben az esetben akár a kerti medencében ülve is rulettezhetsz vagy nyerőgépezhetsz. Nyilván mindkét változatnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira