A Lantos Borház szervezésében, “Ég és föld csodái” címmel, egy exkluzív borvacsora kíséretében Daróczi Csaba fotóművész tartott előadással egybekötött fotóvetítést a soltvadkerti, kiskőrösi és szegedi vendégeknek.
A közel 40 fő részvételével megvalósult gasztrokulturális rendezvényen három témakörben hallhattak előadást a vendégek. Elsőként a Vadkerti-tó fotózásáról mesélt vicces történeteket Daróczi Csaba, majd arról is beszélt, hogy az ötlettől a megvalósításig, hogyan születik meg a gondolat, hol, mikor használja a vakut, hogyan készíti a fényképeket. A harmadik téma, a mobiltelefonnal történő fotózás, mindenki számára hasznosítható információkat tartalmazott arról hogyan lehet mobiltelefonnal egyszerűen fotókat készíteni, melyek a képalkotás legfontosabb szabályai.
A 30 perces vetítések között Lantos Szabolcsnak köszönhetően ízletes fogásokat fogyaszthattak a vendégek. Nagyon különleges rendezvény volt ez a Lantos Borház életében, mert Szabolcs tavaly év elején szerezte meg a szakács végzettséget és ez az esemény volt az első alkalom, hogy az ő általa készített fogásokat kóstolhatták meg a vendégek.
Előételként vendégváró falatkákkal – például pesztós leveles csiga, sajttekercs spárgakrémleves – fogadták a részvevőket. Az első vetítést követően spárgarkrémleves következett, a második fotóvetítés után gazdag svédasztal várta a vendégeket. Bárányragu, kismalac porketta, burgundi marha, roston fogas ételkülönlegességeket készített az eseményre Szabolcs a Lantos Borház konyhájában. Végül desszertként egy nagyon könnyű epres, vaníliás pohárkrémet fogyasztottak a vendégek Lantosné Zsuzsinak köszönhetően.
Vacsorát követően halk zeneszó mellett kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség Daróczi Csabával.
Nyáron folytatásként Lecsó és Fröccsparty, valamint BBQ Buli várja majd a vendégeket a Lantos Borházban!
Fotógaléria: