2024. október 4-én pénteken megkezdődtek a Csengődi Falunapok programjai. A két nap során színes programkavalkáddal készülnek a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A péntek délelőtt tanteremavató ünnepséggel indult, majd este a hivatalos nyitóünnepségre is sor került.

Péntek délelőtt a helyi általános iskolában egy ünnepélyes tanteremavatóra került sor dr. Ágotai Attiláné igazgató asszony tiszteletére. Az eseményen Németh István jelenlegi iskolaigazgató mondott beszédet.

A névadó, dr. Ágotai Attiláné 1944. február 1-jén született Pesterzsébeten. Az általános iskolát 1958-ban végezte, majd 1962-ben a Fáy András Gimnáziumban érettségit tett. Ugyanebben az évben felvételt nyert a Budapesti Felsőfokú Tanítóképző Intézetbe. 1965-től kezdte meg pedagóguspályáját Nyáregyházán, majd Budapesten dolgozott, majd dr. Ágotai Attila fogszakorvos urat, a férjét követve telepedett le Csengődön. 1970. február elsején kezdett a csengődi iskolában és itt nevelték fel Emőke és Dorottya lányukat, ide köthető pályafutása, amelyet osztálytanítóként végzett kezdetben.

-Hirdetés-

Az alsó tagozatosok verses összeállítással készültek az ünnepre, a hatodik osztályosok és Endre Bianka pedig énekkel örvendeztették meg a hallgatóságot. Az egykori igazgató asszony férje, dr. Ágotai Attila leplezte le a Klári néniről elnevezett, a tanterem ajtaján elhelyezett táblát.

dr. Ágotai Attila leplezte le a tanterem tábláját

A hivatalos megnyitó ünnepségre késő délután került sor a Dankó Pista Művelődési Házban. Előbb Pivarcsi Csaba, Csengőd község polgármestere mondta el köszöntő beszédét, melyben hangsúlyozta a közös ünneplés fontosságát, és köszönetet mondott mindenkinek, aki a falunapok szervezésében, munkálataiban részt vett.

Pivarcsi Csaba polgármester

A polgármesteri köszöntő után a Spirit Tánc Sport Egyesület tehetséges csengődi táncosai léptek a színpadra, Geiger Vivien tanítványai. Név szerint: Endre Bianka, Gyenizse Zsóka, Varga Milán és Vas Hanna adtak elő latin eredetű táncokat: cha-cha-chát, rumbát és jive-ot.

Spirit Tánc Sportegyesület csengődi diákjai

A táncos produkciókat követően Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet, melyben egyebek mellett kiemelte az időjárás kiszámíthatatlanságát és azt, hogy bár az eső a rendezvények alkalmával nehezítő körülmény, a mezőgazdaság számára viszont égi áldás. Megemlítette még a gyermekkori szüreteket, és jó időt kívánt a rendezvény szombati napjához.

Font Sándor országgyűlési képviselő

A köszöntő beszédek után az est sztárfellépője, Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész lépett a színpadra. Műsorában a huszadik század muzsikái szólaltak meg, Karády Katalintól több dalt is énekelt. A közönség – vastapsával kiérdemelt ráadás számként – meghallgathatta előadásában a Neoton híres slágerét, a Holnap hajnalig című számot is.

Gregor Bernadett

A megnyitó után a jelenlévők megtekinthették a különféle kiállításokat. Flaisz János, Németh Zoltán és Zsíros Zoltán festményeit, Szmutka Katalin olaj- és selyemfestményeit, Dobrovitz Klára üvegművész, Bagi Vince asztalos és Göncziné Heftner Anna gyöngyfűző alkotásait.

Kiállítások a Művelődési Ház galériáján

A Csengődi Falunapok szombaton folytatódnak a Művelődési Ház mögötti téren színes programokkal.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS