A Kiskőrösi NKSZSE utánpótlás csapatai közül az U20-as női kézilabda gárda az országos korosztályos bajnokságban szerepel. Az együttes a 12 csapatos LU20 III. osztály F csoportjában lép pályára a bajnoki küzdelmek során.

A csapat a bajnoki szezont hazai környezetben kezdte, amikor a Mezőtúri AFC-Syngenta gárdájától 32-23 arányú vereséget szenvedtek. Ezt követően szintén hazai környezetben kaptak ki 37-30-ra a Kiskunhalasi UKSC együttesétől, majd Bácsalmáson 30-21-re nyertek.

-Hirdetés-

A kiskőrösi fiatalok a bajnokság 4. fordulójában a csongrádi Tigrisek CSKSE gárdáját fogadták október 5-én hazai környezetben, amely mérkőzésen 32-18 (8-17) arányú vereséget szenvedtek: Madácsi – Barkóczi 3, Németh I. 4, Ilia 3, Csóka 5, Baticz, Lucza 3. Csere: Pálinkás, Urbán, Ba, Soproni.

A mérkőzés első felében felváltva estek a gólok mindkét oldalon, de negyedórányi játék után szétesett a kiskőrösiek védekezése és támadásban is sok hibával kézilabdáztak. A mérkőzés így már szinte az első félidőben eldőlt és a második játékrészben sem változott sokat a játék képe. A szünet után sikerült felzárkóznia a kiskőrösieknek, de ez csak rövid ideig tartott és a végére a valós tudása alatti teljesítmény nyújtó hazaiak 14 gólos vereséget szenvedtek. Ezzel az eredménnyel a kiskőrösi lányok négy mérkőzésből szerzett 2 ponttal a 8. helyen állnak a tabellán.

Czérna János (a képen jobbra)
Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-A mai napon az előzetes információk és a pályán látottak alapján is egy hozzánk hasonló képességű ellenfelet láttunk vendégül. Az elején még működött, amit megbeszéltünk, de utána a játék minden elemében rengeteg hibát követtünk el. Talán nem túlzás azt mondanom, hogy az utóbbi évek leggyengébb teljesítményét nyújtotta most a csapat, mélyen a valós tudása alatt játszva. Nagyon remélem, hogy ez volt a lányok számára a mélypont és ennél csak jobb teljesítményt fogunk majd nyújtani a továbbiakban. A találkozó során több hétméterest is kihagytunk és sok esetben a szerencse is elpártolt tőlünk. Fontos megemlítenem, hogy az egyik játékosunk a nyár elején elhunyt, amit ez a fiatal közösség azóta sem tud megfelelően feldolgozni, ennek lelki terhét a mai napig hordják magukkal a lányok. A történtek miatt voltak olyan mérkőzéseink, amikor zokogtak az öltözőben a lányok, de nagyon remélem, hogy idővel sikerül majd ezt a helyzetet kezelni. A bajnokságban úgy gondolom, hogy kiemelkedő csapat a tavalyi bajnok Szarvas és a Gyula gárdája, valamint az élmezőnyben kell számolni a Hódmezővásárhely és a Kiskunhalas együtteseivel, de a többiek azonos képességűek, akik ellen a győzelem reményében léphetünk pályára.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS