2024. október 12-én Soltszentimrén is megrendezésre került a hagyományos szüreti felvonulás. A lovas menet mellett idén az óvodások és iskolások, illetve a helyi fiatalok is adtak elő műsort. Továbbá volt süteménysütő verseny, este pedig  utcabál.

-Hirdetés-

A lovasok vendégvárása 12 órától kezdődött. Négyféle étellel is készültek a szervezők, így mindenki választhatott mit is szeretett volna enni. A felvonulásra nagyon sokan érkeztek, hiszen több mint 60 kocsi és közel 30 lóhátas vonult végig Soltszentimre utcáin, akik több településről érkeztek. 

Lóhátasok is sokan jöttek

A legtöbben természetesen lábon jöttek. Még a szervezőket is meglepte a nagy létszámú felvonuló lovas és kocsis. A menet 14 órakor indult el a közösségi ház mögötti füves területről, majd négy megállót követően érkeztek vissza a felvonulók a település központját is érintve a kiindulási helyre. A zenét Oroszi Sándor szolgáltatta a menet alatt.

Hosszú volt a menet a település főutcáján

A felvonulást követően kezdődött a szüreti műsor a Közösségi Ház előtti téren, ahol előbb a helyi óvodások adtak elő egy erre az alkalomra kitalált táncos műsort.

Az óvodások is előadtak egy műsort

Őket követték az iskola diákjai és a település fiatalsága, akik kedvet éreztek arra, hogy táncoljanak a szüreti napon. Ők a Magyar kettest adták elő, majd műsoruk végén pedig kezdetét vette a közös táncos mulatság.

Az iskolások a Magyar kettest adták elő

A két műsor között hirdették ki a süteményverseny helyezettjeit. A beérkezett süteményeket a szüreti nap délutánján meg is lehetett vásárolni. A versenyt a Mikulásjárat szervezői hívták életre. A befolyt összeget a Mikulásjáratra fordítják majd. Szeretnék, hogy még látványosabb legyen és még több élményt tudjon nyújtani a gyermekeknek decemberben, mely körbe megy a településen és mindenféle finomsággal teli csomagot osztogat a fiataloknak.
A díjakat Hajnalné Szőke Marianna a zsűri elnöke adta át. A versenyre 34 féle sütemény érkezett: 24-en a versenyre neveztek, a többi 10 fő versenyen kívül sütött.

A helyezettek:
I. Illés Mónika, Virágné Piroska
II. Pivarcsiné Dániel Tünde, Nagy Biblia Ildikó
III. Bajuszné Baglyas Angéla, Pásztorkáné Sánta Ilona
Különdíjas: Révfi Anikó

Este az utcabálhoz a jó hangulatot a bócsai Stefy Band szolgáltatta.

A nap szervezője: Soltszentimre Község Önkormányzata volt, míg a felvonulást a helyi lovasok fogták össze. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (301 db kép)
MEGOSZTÁS