2025. február 28-án nem mindennapi gasztronómiai élményben lehetett része a La’ Róna Bisztró és Borbár vendégeinek. Egyedülálló fogások és a különleges borok varázslatos harmóniáját élvezhették a résztvevők Kovács Antal örökös magyar sommelier bajnok és Fejes Zalán séf exclusive borvacsoráján.

A borkóstoló és a borvacsora közt a különbség, hogy míg a borkóstoló alkalmával csak és kizárólag a borok ízlelése, önmagukban való értékelése a fontos, addig a borvacsora alkalmával a felszolgált ételek és a borok párosítása a lényeges szempont. 

A borvacsora főszereplője Kovács Antal magyar bajnok sommelier volt, aki hazánkban háromszor is elnyerte ezt a címet, és ezzel elsőként lett örökös magyar bajnok. Kezdetben pincérként dolgozott, majd ’93 januárjában jelentkezett az első sommelier képzésre, hogy többet tudhasson meg a borokról, és azokat jó szívvel ajánlani tudja vendégeiknek. 
Ismertségét nemcsak szakmai eredményeinek köszönheti, hanem annak is, hogy igazi karakter, aki szaktudásával és élvezetes történeteivel tette emlékezetessé a kiskőrösi borvacsorát is. 

b-j: Fejes Zalán és Kovács Antal

A borvacsora másik főszereplője a La’ Róna séfje: Fejes Zalán volt, aki több fogásos különleges ételsorral készült a vendégeknek. 

Szöveg forrása, videó: Kiskőrös TV 
Képek: La’Róna bisztró és borbár

MEGOSZTÁS
Írta: vira