Kiskőrös Város Önkormányzata kiemelt célként kezeli az intézményi közétkeztetés színvonalának folyamatos fejlesztését, amelynek keretében jelentős beruházás valósult meg 2025-ben. A 3 évvel ezelőtti részleges felújítás fontos lépés volt, de az idei beruházás új szintre emelte az intézményi közétkeztetés infrastruktúráját és minőségét. Az Eatrend Kft. főzőkonyhájának felújítása, valamint a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola ebédlőjének korszerűsítése révén nemcsak az infrastruktúra, hanem a szolgáltatás minősége is magasabb szintre lépett. A közel 200 millió forintos beruházás célja nemcsak a technológiai megújulás volt, hanem az étkezési környezet minőségének javítása is, szem előtt tartva a gyermekbarát szemléletet és a fenntarthatóságot.
A beruházásról az Eatrend Kft. Marketing és Támogatási osztályvezetőjét, Barnai-Halász Mercédeszt kérdeztük.
Milyen beruházás történt, pontosan milyen fejlesztések valósultak meg?
A felújítás két fő területet érintett. Egyrészt infrastrukturális beruházások valósultak meg, másrészt konyhatechnológiai fejlesztések történtek. Új Rational kombi párolók kerültek beüzemelésre. Ezek a korszerű eszközök nemcsak gyorsabbá, hanem hatékonyabbá és energiatakarékosabbá is teszik a főzési folyamatokat. Teljes felújításon esett át a főzőkonyha is: üzemi edénymosogató került beépítésre, új kazánokat és korszerű légtechnikát telepítettünk – utóbbi önmagában több mint 37 millió forintos beruházás. Megújult a szennyvízhálózat, a lapostető és a homlokzat is szigetelést kapott. A beruházás részeként korszerű padlófűtés is telepítésre került. A fejlesztések része egy új, közel 20 m²-es fagyasztókamra, amely jelentősen növelte a kapacitásunkat.

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában az ebédlő is teljesen megújult, friss arculatot kapott. Az étkezési élményt teljessé teszik a modern eszközök, korszerű bútorok, új étkészletek, klímaberendezés, edukációs tartalmak és dekorelemek. 2025-ös beruházásainkat már az új Eatrend gyermekbarát arculat jegyében valósítottuk meg.

Mekkora közösség ellátásáért felel naponta a konyha, hány fős csapat látja el a mindennapi feladatokat?
A kiskőrösi főzőkonyhán napi közel 1600 adag ebéd készül több korosztály számára, 12 intézmény étkeztetéséért felel a konyha. A közétkeztetés gördülékeny működését egy 23 fős, jól összeszokott csapat garantálja.
A korszerűsítések eredményeként a kiskőrösi közétkeztetés színvonala jelentősen emelkedett, mind a technikai háttér, mind a felhasználói élmény tekintetében. Az új eszközök, modern megoldások és barátságos környezet hosszú távon is biztosítják, hogy a város lakói – különösen a gyermekek – egészséges, finom és kulturált körülmények között elfogyasztható ételekhez jussanak nap mint nap.
Fotógaléria:





