A Kajla Off-Road Tanya ismét megtelt élettel: második alkalommal gyűltek össze a bográcsozni vágyók, hogy összemérjék főzőtudományukat a Bográcsok Párbaján. A tűzhelyek már reggel nyolckor lángra kaptak, a csapatokat köszöntötték, kiosztották az emléklapokat, majd kezdetét vette a főzés – ahogy az lenni szokott, jókedvvel, füsttel és rengeteg ízzel.

 

Az időjárás ezúttal is próbára tette a résztvevőket: a napos, de erősen szeles idő miatt több helyen körbebarikádozták a bográcsokat, hogy a láng ne aludjon ki. A kihívás azonban senkit sem tántorított el, így délutánra ismét megtelt a Kajla Tanya a finom ételek illatával.

A padok kivételesen barikádként szolgáltak a szél ellen

Közel harminc féle étel került a zsűri asztalára – a klasszikus bablevestől és vadgulyástól kezdve a töltött káposztán és bakonyin át egészen a különleges dámszarvas pörköltig és zöldségraguig. Sőt, a bátrabbak még bikaherét is vállaltak.

Zöldségragu (keto)

A pörköltek, levesek és egyéb ételek után a desszertek sem maradtak el: aranygaluska és császármorzsa tette teljessé a napot, miközben a kézműves árusok standjai is megteltek érdeklődőkkel – házi készítésű termékekkel, ajándékokkal és finomságokkal.

A napsütésben aranyló mézesüvegek

A zsűri döntése:

Levesek kategóriája
Bazsimi – Bableves
Szabad Tűzi Főző Team – Vadgulyás
Zsíros Zsiványok – Újházi tyúkhúsleves

Pörköltek kategóriája
Bugaci Betyárok – Dámszarvas pörkölt
Pörkölt Pandúrok – Marhapörkölt
Saci Csacsi Csapata – Bakonyi pörkölt

Egyéb ételek
Zsíros Zsiványok – Marhatokány
Pajsan Család – Töltött káposzta
Tercsi Péter – Zöldségragu (keto)

Desszertek
Bazsimi – Aranygaluska
Zsíros Zsiványok – Császármorzsa

Különdíj a legszebb sátrakért és díszítésért:
 Pajsan Család és Zsíros Zsiványok

Készül a császármorzsa

Különdíjak:
Legösszetartóbb csapat: Zsíros Zsiványok
Legharmonikusabb csapat: Pajsan Család

A zsűri elnöke, Szűcs Zoltán így értékelte a napot:
„A pörköltek közül természetesen az első helyezett, a dám vad pörkölt medvehagymás puliszkával volt a személyes kedvencem – annyira jól volt ízesítve, hogy ennél tovább biztosan nem kell menni. A másik nagy kedvencem Tercsi Péter zöldségraguja volt, ami eltér a szokványos szabadtűzön főtt ételektől, de ízeiben remek és maximálisan egészséges fogás. Remélem, jövőre is kóstolhatok ilyen kiváló ételeket.”

A zsűri tagjai: Müller Balázs, Rácz Sándor, Gyimóti Tibor és Fertig József.

Munkában a zsűri! Könnyűnek tűnik, de nehéz a készítő ízvilágával azonosulni, és igazságos döntést hozni! Mindenkinek a sajátja ízlik a legjobban

A délután a díjátadóval és tombolasorsolással zárult, ahol a szerencsések ajándékokat vihettek haza – így senki sem távozott üres kézzel vagy rosszkedvvel.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak minden résztvevőnek, hogy jelenlétükkel, kitartásukkal és lelkesedésükkel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

A bográcsok újra elcsendesedtek, de a Kajla Tanya udvarán még sokáig érezni lehetett a jó hangulat és a közösség melegét.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (151 db kép)
MEGOSZTÁS