Ezúttal a Soltvadkert és Bócsa közötti nádas égett le az 54-es úttól balra. Mint a kivonuló tűzoltók elmondták, ilyenkor nincs más lehetőségük, mint biztosítani a helyszínt. Azaz körbeállni az égő területet és megakadályozni a tűz továbbterjedését.

-Hirdetés-

„Csak állnak és várnak” — mondhatná a külső szemlélő. Pedig a tűzoltóknak ilyenkor figyelniük kell a szélirányt, valamint azt, hogy milyen éghető anyagok, értékek, épületek vannak a környéken. A jelenlegi száraz, aszályos időben ez a mostani csapadék nem számít számottevőnek tűzvédelmi szempontból. A tovaszálló zsarátnokok, elrepülő szikrák több száz méter távolságban is veszélyesek! Így valóban felelőtlen az, aki ilyenkor éget. Már pedig a tűz (bizonyára) nem magától keletkezett…

Néhol tízméteres lángok és szikrák!

A gyújtogató kiléte ismeretlen, nagy anyagi kár szerencsére nem történt. A tűzoltóságok feladatmegosztása értelmében ezt a tüzet a kiskőrösiek biztosították, míg a vadkertiek először máshol láttak el feladatot, és csak később vonultak ide. Nyolc hektár nádas égett le, a körülmények egyelőre tisztázatlanok.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS