A szervezők már lázasan készülnek az újabb nagyszabású élőzenei fesztiválra Kiskőrösön. Tankcsapda, Irie Maffia, Ganxsta Zolee, Hősök, Intim Torna Illegál, New Level Empire, és Paddy and the Rats, Zaporozsec többek között a fellépők. Ahogyan a tavalyi évben, így az idei nyáron is a fesztivál időpontja előtti hetekben kezd látványossá válni a szervezés. Megjelennek a köztéri plakátok, a médiahirdetések és a közösségi oldalakon is egyre több részletes információ lát napvilágot a fesztiválról és hát természetesen az emberek is egyre gyakrabban beszélnek a közelgő eseményről. A fesztivál két főszervezőjét, Molnár Elvirát és Szedmák Tamást faggattuk ki az idei fesztivál tudnivalóiról.

A tavalyi siker után mi volt az idei koncepció a fesztivál programjainak összeállításakor?

-Hirdetés-

Molnár Elvira: A tavalyi rendezvény egy próba is volt egyben, arra vonatkozóan, hogy a helyi lakosok mellett rávehetőek-e más településeken, esetenként több száz kilométerre élők arra, hogy elutazzanak egy fesztivál miatt Kiskőrösre. A tapasztalat és a válasz egyértelműen igen volt. Persze a tavalyi véleményeket visszahallgatva nagyon fontos, hogy olyan fellépőket szervezzünk, amelyek az adott időszakban a népszerűségi skála teteje körül találhatók. Ez tavaly jól sikerült, nagyon sokan jöttek el a helyiek és a térségbeliek mellett egészen messzi településekről is, mint például Szolnokról, Debrecenből, Pécsről, és a Fővárosból.

A KiskőrösFeszt két szervezői: Molnár Elvira és Szedmák Tamás

Az idei fesztivál programjainak összeállításakor is a mostani népszerűségi mutatók szerint választottuk ki a fellépőket. A közösségi oldalunkon megszavaztattuk a tavalyi fesztivál közönségével, hogy Ők maguk mely zenekarokat látnák szívesen a következő fesztiválon. Emellett természetesen mi is megvizsgáltuk, hogy a rádiós, televíziós, valamint internetes lejátszási listák alapján kik is jöhetnek szóba idén. Az árajánlatok bekérését követően szerződtünk azokkal a zenekarokkal, akik szóba jöhettek, és még szabadok voltak a tervezett július 12-13 időpontokon. Így esett a választás a kiválasztott zenekarokra.

A fellépő zenekarok listája IDE kattintva!

A koncertek mellett az idei évben Fesztiválmozi is lesz a programok között. A mozinak a Rajz Attila Jégpálya ad otthon, hiszen a pálya nyári hónapokban nem üzemel, viszont a kialakítása alkalmassá teszi alkalmi mozielőadások megtartására a fesztiválon. A KiskőrösFeszt pénteki és szombati napján 4-4 film kerül levetítésre a 15:00-ás kapunyitást követően. Itt is megkérdeztük a fesztivál közönségét, hogy mely filmeket néznék meg szívesen és a hazai forgalmazók árajánlata alapján a napokban választjuk ki a levetítendő filmeket. A fesztiválmoziba a fesztivál területéről lehet majd bejutni, a fesztiválterületre való belépést követően, tehát nem a helyiek által megszokott jégcsarnok főbejáraton.

A tavalyi fesztivál programjai között szerepelt a silent disco, azaz amikor a zene nem hangszórókon dübörög a helyszínen, hanem kétcsatornás fejhallgatókon hallgathatják, hogy mire akarnak táncolni a résztvevők. Ez az előző évben nem nagyon jött be, talán egy kicsit előre szaladtunk ezzel a megoldással. Így az idei fesztiválon maradunk a hagyományos hangfalas módszernél. Itt többek között Komlósi Gyuri, KelemenDJ, Aaron és Áky szolgáltatja majd a talpalávalót a koncertek után hajnalig a 400 négyzetméteres Buliarénában.

Milyen technikai vagy látvány újdonságokkal találkoznak majd a vendégek?

Szedmák Tamás: Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a lehetőségekhez mérten a lehető legkomfortosabban érezzék magukat a vendégek. Ebbe a terület higiéniai követelményei mellett az arculati megjelenés és a megfelelő ülőhelyszám is beletartozik. A sporttelep infrastrukturális kiépítettsége alkalmassá teszi a területet arra, hogy színvonalas mosdóblokkokat alakítsunk ki, vízöblítéses rendszerekkel. Ez nagyságrendekkel színvonalasabbá teszi a hagyományos és lehangoló TOI TOI megoldásoknál. A terület kialakítása miatt, esősebb időszakok után nem kell sárban tocsognunk, mert magasan van a terület ahhoz, hogy ne alakuljanak ki víztócsák, vagy sár. Ez egy fesztivál esetében nagyon fontos tényező a komfortérzet megőrzésében.

Az idei KiskőrösFeszt legfőbb támogatója a Mátyás Keserű likőr

A tavalyi fesztiválhoz képest az idén lényegesen többet fordítunk az arculati megjelenésre. A két színpad saját nevet is kapott. A nagyobb színpad a fesztivál fő támogatójáról, a Mátyás Keserű likőrről lesz elnevezve, hiszen a legfőbb támogatónk a Kunságszesz Zrt., akiknek hálásan köszönjük a rendkívül nagy segítséget és a komoly támogatást. A színpad arculati kialakítása is a támogató arculati elemeivel lesz feldíszítve, ugyanígy lesz a fesztivál többi helyszíne is dekorálva.

Újdonság lesz a helyszínek tekintetében, hogy az idei évben megpróbáljuk meghonosítani a Kempinget is a helyszínen. Ez a terület hátsó részén lesz kialakítva és Kemping napijegyeket lehet vásárolnia annak aki sátorozni szeretne a helyszínen. Örömünkre már egészen sok sátorjegyet vásároltak is a leendő vendégek.

Kempingjegy vásárlás IDE kattintva!

A vendéglátás, a gasztronómia területén továbbra is ragaszkodunk a színvonal mellett a változatos kínálathoz. Ezért egy zenei fesztiválhoz igazított, kellőképpen, de nem eltúlzott, változatos étel és italkínálat várja a vendégeket a kialakított gasztro udvarban, ahol a jelenlegi állás szerint 15 vendéglátóipari egység fog kitelepülni. A fesztivál területén, az egyes helyszíneken, jóval több mint 1000 ülőhely lesz megtalálható, így lehetőség lesz kicsit megpihenni a koncertek közötti időszakokban.

Milyen jegyárak vannak, és milyen az érdeklődés az idei programokra?

Molnár Elvira: Igyekeztünk úgy kialakítani az árakat, hogy lehetőséget biztosítsunk mindenkinek a részvételre. Tehát a fesztivál méretéhez és kínálatához igazítottuk az árainkat is.

A karácsonyi időszakban kezdtük el értékesíteni a jegyeket/bérleteket, a Super Early Bird akciónk keretében, ahol nagyon-nagyon kedvezményesen lehetett hozzájutni a belépőkhöz. Sokan éltek is a lehetőséggel. Most a második szakaszban vagyunk, a „sima” Early Bird akciónkban, így 2019. július 8-ig a napijegyek 4490, a bérletek 7490 forintos áron vásárolhatóak meg. Tehát aki még kedvezményesen szeretne hozzájutni a jegyekhez, annak érdemes mielőbb megvásárolnia azt online, vagy a kijelölt jegyirodákban. A fesztivál hetén, és a helyszínen is július 8-tól már a végleges jegyárakon lehet jegyeket venni. Napijegyek 5490, bérletek 8990 Ft-ba kerülnek július 8-tól. A 8-14 életév közötti gyermekeknek mindig 2000 Ft a napijegy, 8 éves kor alatt ingyenes.

Online jegyvásárlás IDE kattintva!

Jegyirodák felsorolása IDE kattintva!

A 8 személyes VIP boxokat baráti társaságoknak, cégeknek, egyesületeknek érdemes megvásárolnia

Újdonság, hogy lesz egy elkülönített, mégis kiemelt helyszíne a rendezvénynek, az úgynevezett VIP szektor. Ez a sporttelepen a lelátó tetején lesz kialakítva, ahol 25 darab VIP boksz ülőhely lesz megépítve. Innen kiváló rálátás biztosított az egész fesztiválra és kényelmes ülőhellyel VIP bárpulttal várjuk a vendégeket.  Ide 8 fős társaságok vásárolhatnak csoportos jegyet, barátok, cégek, egyesületek.

Egy VIP csoportos jegy ára tartalmazza a 8 fő részére a belépőjegyeket a fesztivál pénteki és szombati napjaira, valamint fix parkolóhelyet a főbejárat közvetlen közelében. Emellett biztosan lesz kényelmes ülőhely, és a fesztivál egyetlen helyszíne, ahol a pultosok az asztaloknál és nem csak a bárpultnál szolgálják fel az italokat. A beléptetés is külön VIP beléptető ponton lesz, hogy gyorsabb legyen. Érdemes 8 fős társaságoknak vásárolnia VIP csoport jegyet!

VIP csoportos jegy vásárlása IDE kattintva!

Kutyifa Icu
Fotók: Kincses Szilvi 

MEGOSZTÁS