2019 nyara a meglepetések ideje a soltvadkerti gyerektáboroztatás és a helyi baptista gyülekezet életében! 13 év után elbúcsúztatták a már megszokott Napsugár Táborukat és a régi alapokon valami újat kezdtek.

-Hirdetés-

Az elmúlt napokban, június 24-27-ig rendezték meg 42 fővel az első igazi Tini Táborukat a Grain Game magyarországi csapatával. A 11 és 16 éves kor közötti táborozókat hat Grain Games önkéntes várta Miklósvári Péter vezetésével és a gyülekezet aktív bevonásával.
Maximalizálták a résztvevők számát, hogy valódi személyes kapcsolatot tudjanak kialakítani a serdülőkkel, és gondolkodásukat, életüket meghatározó élményeket biztosíthassanak nekik.

Miklósvári Péter a következő játékos vetélkedőt ismerteti

A Grain Game elnevezés egy magyarra lefordítva játékosságát vesztő anagramma, de a 70 változatos, szemléltető példát tartalmazó programnak igazi magyar vonatkozása is van! Ötletgazdája Chip Riley Magyarországon, magyar gyerekek közt alakította ki végső formáját.

Chip egy nagy amerikai gyülekezet ifjúsági lelkésze volt, ekkor kezdte kidolgozni missziós módszerét kiskamaszok számára. Tíz év hazájában végzett lelkipásztori munka után úgy érezte, Isten arra hívja őt, hogy a Grain Game anyagot használja szerte a világon.
Éveken át imádkozott egy földgömböt fürkészve, hogy Isten mutassa meg, hol szeretné látni. Megerősödött benne, hogy Kelet-Európa az Isten szerinti választás. Első útja Debrecenbe vezetett, ahol a hazánkban élő misszionáriusokkal találkozva győződött meg arról, hogy valóban Magyarországot választotta Isten.

A Grain Game már több mint 40 országban van jelen, de Chip még mindig második otthonaként hazánkra tekint. Ráadásul magyar munkatársai elmesélték, hogy itt töltött évei alatt szíve vágya volt, hogy tábort szervezhessen Soltvadkerten, mert sokszor átutazott városunkon, és szerinte itt készül a világ legjobb fagylaltja!

A gyerekeket annyi fontos, hasznos és persze kevésbé fontos és hasznos tudásra, elvre és szabályra megtanítjuk, hogy végül a legfontosabb kérdések elmaradnak, vagy egyedül maradnak a megválaszolásával… Kicsoda Isten, milyen Ő, akar-e tőlem valamit, és ha igen, mégis mit? Jézus Krisztus nemcsak megválaszolta ezeket a kérdéseket, hanem nyilvánvalóvá tette, hogy Ő maga a válasz! – mesélte nekünk Medveczki János.

Ezen a négy napon keresztül Jézus Krisztust és munkáját figyelhettük és ismerhettük meg minél jobban szemléltető játékokon és rövid magyarázatukon keresztül.

Gondolta volna bárki is, hogy a repülőszőnyeg játék arra tanít, hogy neked mit kell tenned, hogy a mennybe juss!?
Vagy, hogy a nagy vízicsúszda az alázat fontosságára!?

A képeken csak vicces, mozgalmas és általában nem ruhát kímélő játékok látszanak, de a résztvevő lányok és srácok mindből valami igazán fontos igazságot is megtanultak, és közben még jól is érezték magukat!

Ha valaki sajnálja, hogy az idén kimaradt, jövőre várják, mert nem szeretnék a Grain Game Tini Tábor nélkül elképzelni Soltvadkerten, a Baptista Gyülekezetben 2020 nyarát!

A „leendő tinik” sem maradnak ki, őket augusztus 12-től várják az Amerikai Gyerek Táborunkba, ahol a nyelv mellett a baseball alapjait is kipróbálhatják a táborozók!

K.Gy.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS