A VIRA Magazin minisorozattal kívánja bemutatni olvasóinak a kiskőrösi és környékbeli fiatal vállalkozókat. Igen, ifjú koruk ellenére ők nem költöztek el külföldre vagy a fővárosba (esetleg megjárták, de hazajöttek), hanem itt, városunkban vagy legalábbis a környéken próbálnak szerencsét, sokan közülük egészen szép eredménnyel. Ezért olyan fiatalokat keresünk meg térségünkben, akik családi vagy önálló vállalkozásba kezdtek és itt képzelik el jövőjüket a későbbiekben is.

Turú Balázs
-Hirdetés-

Turú Balázs jelenleg már közel 8500kg-tól szabadította meg életmódváltóit. Kiskőrösön található az általa megálmodott Kontroll Diéta székhelye, de Kecskeméten, Dunaújvárosban és Székesfehérváron is tart konzultációkat, sőt jelenleg Budapest irányába terjeszkedik. Munkáját személyi edzőként kezdte. Manapság szinte már alig lehet időpontot kapni hozzá, annyira elfoglalt sokrétű munkája miatt. Vendégei nemcsak itthon kapnak segítséget tőle, hiszen vannak életmódváltói Angliából, Szerbiából, Lengyelországból, Németországból, Hollandiából, Ausztriából, Finnországból és Brazíliából is.

VIRA: Hogyan lettél a környék kedvelt diétaguruja 30 éves korodra?

T.B.: 13 éves korom óta edzek. 16 évesen már tudtam, hogy egyszer személyi edző leszek. Még egy műsorban láttam, hogy hogyan is telik egy napjuk, miről szól a hivatásuk, ezért már akkor eldöntöttem, hogy én is ezt fogom csinálni. Kecskeméten elvégeztem ugyan egy idegenforgalmi szakmenedzser iskolát, de aztán Budapesten elkezdtem személyi edzőnek is tanulni. Amint végeztem az iskolával, munkát kaptam az egyik kiskőrösi edzőteremben. Itt dologoztam 4 évet, közben pedig fekvenyomó és szkanderversenyeket szerveztem. Később szintén egy kiskőrösi konditeremben dolgoztam 2 évig, amikoris itt már megjelent a diétás tanácsadás a profilomban, de akkor tulajdonképpen még csak tesztelgettem a módszerem. Amikor átkerültem a jelenlegi helyemre a Shredx-be, akkor már egyéni vállalkozóként kezdtem el ezekkel komolyabban foglalkozni. Az első igazi életmódváltóm az akasztói Suhajda Krisztián, aki akkor azt mondta, hogy: „Lassan 1 éve edzek nálad, érjük el a csúcsformát”. Így indult az egész történet. Az első csoportomban huszonketten vettek részt. Aztán bővítettem Kecskemét felé. Később átálltam az egyéni diétára, és mára már elmondhatom, hogy eddig körülbelül 900 vendég diétázott már az én módszeremmel. Ezt követően a menüztetés is bekapcsolódott szolgáltatási körömbe. Jelenleg 7 étteremben működik a Kontroll Diéta Menü, de már folyamatban vannak újabb tárgyalások ezt illetően. Aztán a soltvadkerti cukrászdával létrehoztunk egy étkezést kiváltó süteményt, a Kontroll Diéta Sütit, hogy megkönnyítsem a diétásaim “dolgát”. Jelen pillanatban itt tartok most.

Balázs diétájának egyik specialitása a Kontroll Diéta Süti

VIRA: Hogyan tudsz a mai világban talpon maradni, amikor manapság mindenki dietetikusnak-életmódtanácsadónak és természetesen személyi edzőnek tanul?

T.B.: Az én diétám abban különbözik másokétól, hogy nem terméket adok nekik meg étrendet, hanem folyamatosan tartom a kapcsolatot vendégeimmel személyesen vagy az interneten keresztül. Ezáltal egy szorosabb, bizalmasabb légkört tudok kialakítani az ügyfeleimmel, akik így eredményesebbek is. Ez sokkal munkaigényesebb, de míg más 10-15 kg fogyásokat posztol, addig nálam létezik 27-30-40kg fogyás is. Nem véletlen 3 hónapra hirdetik a diétákat, addig bírja az ember sanyargatni magát. Nálam ez valóban élethosszig tartható, mivel a Kontroll Diéta beépül az életükbe és nem sanyargatják magukat, hanem az étkezési kultúránknak megfelelő ételeket esznek, tehát pörkölt és spagetti is van az étrendben. 3 éve csinálom és a legrégebbi vendégem már 2 éve jár hozzám mérlegelni. Heti szinten 80-140 emberrel találkozom személyesen, ezt azért nem olyan könnyű megoldani úgy, hogy közben még edzéseket is tartok. A heti mérlegelés nagy motiváció, tudja a vendég, hogy jönnie kell. Ez mindenkit feszélyez, volt aki pityergett előtte, volt akinek álmatlan éjszakát okozott. Ami jó képességem még, hogy tudom kezelni az embereket, tehát nem lehet kiborítani, türelemmel válaszolok a kérdésekre így 3 év után is. Ez fontos, mert érzik a vendégek a belőlem áradó nyugalmat, így ha azt mondom, hogy menni fog, akkor bíznak bennem és ők is megnyugodnak.

VIRA: Terjeszkedsz folyamatosan, már Budapestet is hódítod. Mesélj a településekről!

T.B.: Hétfőn Kecskeméten vagyok, keddtől csütörtökig Kiskőrösön, péntek délután pedig Budapest is sorra kerül, de este már újra Kiskőrösön vagyok. Szombaton Dunaújvárosban és Székesfehérváron találkozom a vendégekkel.

A kérdésekre ellenben egész héten szó szerint 0-24-ben válaszolok. Van, amikor hajnali kettőkor jutok el az utolsó kérdezőig. Én megtanítom az embereknek, hogy miként egyenek, mert ott kezdődnek a problémák. Viszont ezt nem lehet egy kézbe adott étrenddel kiküszöbölni, erre rá kell vezetni, meg kell tanítani őket. Továbbá végig ott vagyok mellettük mentális támaszként, tehát nincsenek egyedül, mert bizony sokszor nem a diétával van a gond, hanem a kitartással.

A TuruTeam egyik kiváló sportolója, Antal Mirjam sorra nyeri az érmeket úszás sportágban

Emellett amire sajnos a legkevesebb időm jut az a TuruTeam, amelyben négy testépítő és négy kiskőrösi úszó gyermek van, akiket támogatok. Mellettük folyamatosan keresem az új tehetségeket, akiket segíthetünk.

VIRA: Hány éves a legfiatalabb/legidősebb vendéged és mekkora volt a legnagyobb súlyvesztés eddig?

T.B.: A legidősebb vendégem 73 éves, a legfiatalabb 7. Nagyon sok gyerek jár hozzám, közel 50. Ők néha sokkal komolyabban is veszik, mint a felnőttek. Legtöbbet egy keceli autobuszvezető vendégem fogyott, aki -41.6 kg-mal vezeti a sort.

VIRA: Mik a jövendőbeli terveid? Hol képzeled el magad 5-10 év múlva? Maradsz kiskőrösi lakos?

T.B.: Nem tudom, mi lesz a legerősebb vonala az egésznek, mivel nagyon szerteágazóak a terveim. Szeretnék webshopot, szeretnék saját márkás termékeket, illetve az éttermeket is “felduzzasztani” az ország összes megyéjére. Ha költöznék, akkor Kecskemétre, de nem feltétlen hagynám itt Kiskőröst, mert most is sokat utazom, mégis szépen működik. Persze majd ha családot alapítok, akkor kevesebb ingázást tervezek. De szeretnék előadásokat is tartani. Most ez a legfőbb tervem. Közben persze a diétás helyszínek is maradnának, és a mérlegelés, a konzultáció, valamint az emberek oktatása is. Nem szeretném őket elhanyagolni.

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (0 db kép)
MEGOSZTÁS