A hétvégén zajlott le a térség legnagyobb zenei fesztiválja Kiskőrösön. A tavalyi évben debütált KiskőrösFeszt, az idei évben igencsak komolynak mondható line-uppal rukkolt elő, hiszen olyan zenekarok váltották egymást az óriási színpadokon, mint a Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel, Irie Maffia vagy a Paddy and the Rats.

-Hirdetés-

Összesen 11 zenekar lépett fel a két nap során. A zenerajongóknak lehetőségük volt mindkét napon filmeket nézni, hiszen kapunyitástól a koncertek végéig folyamatosan működött a Fesztiválmozi, ahol jobbnál jobb, jelenleg is premier, illetve az idei évben bemutatott filmet vetítettek le.

Színpadon Ganxsta Zolee és a Kartel

A gasztro negyedben igencsak színes étel-italkínálat várta a vendégeket, amely részben helyi, részben távolabbi településekről kitelepült vendéglátósokból állt össze. A fedett gasztro udvar védelmet kínált a kisebb záporok ellen is, amelyek végül el is kerülték a fesztivált, azonban a kánikulából, inkább kora tavasziasra forduló időjárás nem kedvezett a fesztiválnak, hiszen estére egészen hideg lett, ami valószínűleg nem kedvezett az italfogyasztásnak.

Aki az utóbbi néhány hét során hallgatta valamelyik országos, vagy regionális rádióállomást, az folyamatosan hallhatta a fesztivál reklámját. Ezért nem is meglepő, hogy a pénteki koncertekre az ország minden részéről érkeztek vendégek. Az aznapi favorit zenekar egyértelműen a Tankcsapda volt, akik egy látványos vizuális elemeket felvonultató koncertsorozattal ünneplik meg 30. születésnpajukat ebben az évben. Nemcsak a közönséget, hanem a zenekarokat is meglepte, hogy egy kisebbnek számító, kezdő fesztivál esetében milyen színvonalasan volt összerakva a fesztiválhelyszín.

A szervezők kiválóan kihasználták a Sporttelep adottságait, megfelelő tér állt rendelkezésre a “küzdőtérnek”, de elegendő ülőhelyet is kialakítottak a helyszínen, míg a gasztro udvar is kiválóan volt összerendezve, a színvonalas mosdófelületekről nem is beszélve. Munkatársaink a legtöbb zenekarral interjút készítettek a helyszínen, amelyeket a következő napokban közlünk. Addig is elégedjenek meg e rövidebb beszámolóval és képgalériával.

Köszönettel tartozunk a rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködőknek is:

Kunság-Szesz Zrt.
Kiskőrös Város Polgárőr Egyesület
Sevenfold Security Kft- Ónodi Zoltán
Hungarian Stage Rental Kft
Maximum Business Kft.
KőrösKom Kft.
Kiskőrös Polgármesteri Hivatal munkatársai, Domonyi László polgármester
Nogadekor Kft.
Best Print 3D – Hunyadi Márk
Extra Kft.
Garden Juice Kft.
Akker Kft.
HC Kiskőrös-Szekeres Károly
Mozgó Mozi csapata
Druk-Ker Nyomda Kft.
Drónmédia Kft.
Kertai Ferenc
Kiskőrösi Gazdakör-Somogyi Zoltán
Csányi József
Lajter Ferenc
Elektro Favorit Műszaki Áruház
Kuti Gábor
Falap Üzletház
Civil Információs Centrumok munkatársai
VIRA Magazin munkatársai
Régió Napló 
Kiskőrös Televízió
Korona FM 100
Petőfi Rádió
Gong Rádió
Rádió 88
Xeless Kft.
Kerítésrendszerek Kft.
Hazafi Károly és villanyszerelő csapata
Soltvadkert Város Önkormányzata, Lehoczki Ferenc polgármester
Mikusné Hadvina Mária Lakástexil-méteráru Bolt, Gellért Mariann
Hatvani Zalán

A lemezlovasoknak a buliért: Komlósi Gyuri, Kelemen DJ, Áky és MarkWell.

Köszönet a kitelepült vendéglátósoknak a szuper és változatos étel-ital kínálatért.

A jegyértékesítésben való közreműködésért köszönet illeti: Kiskőrös, Baja, Kiskunmajsa, Kiskunfélegyháza, Kecskemét Tourinform Irodáit, TDM Iroda Kalocsa, Roxy Tours Utazási Iroda Soltvadkert-Kecskemét, János Vitéz Látogatóközpont, Akasztó Faluház, Csengőd Dankó Pista Művelődési Ház, Tixa Kft., Greguss Viktor Kiskunhalas.

Sajtóközlemény 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (86 db kép)
MEGOSZTÁS