Az általános iskolás gyermekek részére meghirdetett Tekergő Táborban 23-an vettek részt Soltvadkerten július 14-19-ig. A helyi és környékbeli fiatalok programjait Asztalos Olga táborvezető és Judák-Vas Anikó segítő koordinálta.

-Hirdetés-

A táborozás első napja városismereti csapatversennyel kezdődött, amely során a gyermekek a település történelmével ismerkedtek meg. Megtekintették a helytörténeti kiállítást Légrády Andor vezetésével. Csoportmunkát is végeztek, amikor a Lukács Parkban kellett különböző feladatokat végrehajtaniuk. Az egyik napon a kalandparkban töltöttek el kellemes perceket, „hamburgereztek”, valamint Kerényi Jázmin és Olivér édesapjának jóvoltából csónakáztak a Vadkerti-tavon.
Nagyon élvezték a fiatalok, amikor vonattal utaztak el Kiskőrösre, ahol voltak a János Vitéz Látogatóközpontban és pizzáztak. Kiváló program volt a bugaci kirándulás, mely során lovaskocsikáztak és lovasbemutatón vettek részt, valamint egy jót palacsintáztak.

A tábor záró napján Szabadi Mónika látta vendégül a csapatot soltvadkerti házában. A házigazda vezetésével kézműveskedés és kerámia foglalkozás töltötte ki a napot. Meg kell említeni, hogy a gyermekek már az első napon csapatzászlót készítettek, amelyet minden programra elvittek magukkal. A napközis tábor egy sikeres Erzsébet Program pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg.

A soltvadkerti általános iskola az egyházakkal összefogva augusztus közepéig szervez különböző táborokat. A nyár folyamán 6 ilyen tábor várta és várja a gyermeket, így szinte a teljes nyári időszakot lefedik a helyi szervezésű programok.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS