A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI szervezésében egy sikeres Erzsébet Tábor pályázati program keretében „Mesés tábort” rendeztek július 22-26. között. A gyermekek által közösen eltöltött napok során fontos szerepet kapott a közösségépítés, voltak kézműves programok és sok sportolási lehetőség is.

-Hirdetés-

A táborvezetők Csápekné Deli Helga és Judák-Vas Anikó voltak, aki nagyon sikeresnek nevezték a tábort, amelyre nagy érdeklődés mutatkozott és a gyermekek sok élménnyel gazdagodva térhettek haza. Az első napon a tábor programjának ismertetése után, ismert mesehősök megszemélyesítésével önismereti foglalkozás volt. A gyermekek mesés névtáblát készítettek, színeztek és lamináltak. Az egyik nap hétpróbás küzdelem is volt, amely során legyőzhették a sárkányt és beléphettek a Meseország Birodalmába. A fiatalok megismerhették a stúdió és rajzfilmkészítés munkálatait a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban tett látogatás alkalmával.
Ellátogattak és megtekintették a csoporttal a megyeszékhelyen a Cifra Palotát és a Kecskemét főterén tett séta után még egy fagyizás is belefért a programba. A gyermekek nagy lelkesedéssel vettek részt a kerékpáros ügyességi versenyen, amikor aranytallérokat gyűjtöttek egy kincsesládába. Volt itt kvízjáték, ujjlenyomat gyűjtés, akadálypálya, óriáspók hálóján való átjutás, de rövid rendőri előadást is halhattak a gyermekek a biztonságos kerékpáros közlekedésről. Az egyik délután a fiúk lovagi sisakot, a lányok pedig udvarhölgy süveget készítettek, díszítettek. Az egyik programba már a modern technika vívmányait is bevonták, amikor a kedvelt és ismert meséket rejtő QR kódokat kellett megkeresni az iskolai tabletekkel csapatokban, majd a mesék felolvasására és dramatizálására került sor. A gyermekek elkészítették a kedvenc meseszereplőiket, majd a bábokkal mesét adtak elő. A csoport látogatást tett a Fővárosi Nagycirkuszba is, ahol az Erzsébet Táborban résztvevők számára biztosítottak műsort az előadók. A utolsó nap a Városligetben piknikezéssel, a játszótéren önfeledt játékkal és jégkrémezéssel zárult.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS