Az amerikai legmagasabb baseball osztályban játszó Baltimore Orioles csapata is támogatta a Soltvadkerten augusztus 12-16-ig megrendezésre kerülő „amerikai gyerek tábort”.

-Hirdetés-

Az 7-11 éves fiatalok számára meghirdetett tábor során többek között az említett csapat egyik edzője tartott baseball edzéseket és a klub pólóit, sapkáit ajándékozták a gyermekeknek.
A soltvadkerti baptista gyülekezet szervezésében megrendezett táborról Vass Zoltán lelkész elmondta, hogy már évek óta vannak nyári táboraik. Korábban ez napsugár táborként működött kisebb gyermeklétszámmal, ami az évek alatt folyamatosan fejlődött.

Az idei évre már annyira nagy volt az igény erre, hogy két tábort rendeztek a felsős és az alsós korosztály számára.

Úgy gondolták, hogy az alsósok számára színesítik a tábort amerikaiak meghívásával, akik által a baseball sportágba nyerhetnek betekintést a fiatalok. A programot a Magyarországi Élet Szava Alapítvány is támogatta és mindenki számára nyitott volt felekezettől és egyéb hovatartozástól függetlenül. A részvételt egy előregisztráció előzte meg, melyre a 7-11 éves gyermekek jelentkezhettek.

Összesen mintegy 50 gyermek vett részt az egyhetes programban, akik megismerhették a baseball szabályait, tanultak angol nyelvet és a játékot az általános iskola sportpályáján gyakorolhatták. Itt aztán volt nagy szurkolás egymásnak, kipróbálhatták a „hazafutás” élményét, az ügyesebbek pedig hatalmas ütésekkel lepték meg még az amerikaiakat is.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS