Az idei évben február 8-án 5. alkalommal került megrendezésre a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület és az önkormányzat közös szervezésében a Városi Disznótor programja.

Az érdeklődőket a Pozsonyi utca elején felállított „látványkonyhával” várták a szervezők.

-Hirdetés-

A több éves hagyományra visszatekintő disznótorról tudni kell, hogy a szervezőket a környező településeken már több helyen megrendezett hasonló programok, rendezvények késztették ennek életre hívására. Az elképzeléseket, terveket megosztották az önkormányzat vezetőivel és a nyitott fülekre találó program az évek során egyre több érdeklődőt vonz.

A város képviselő-testületének tagjai is eljöttek az eseményre

A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület nagy segítséget kap az önkormányzattól anyagi és egyéb technikai háttér megteremtése tekintetében is. Reggel két 200 kg körüli disznót vágtak le, mely után a Pátria előtti útszakaszon zajlottak a disznóvágás különböző munkafolyamatai. Mindezt megtekinthették az érdeklődők és fogyasztottak reggelire a sült vérből, majd az ízletes sült húsból (pecsenye), sült kolbászból és sült hurkából. Mindeközben már készült a töltött káposzta és a semmivel sem összehasonlítható, finom húsleves. Minden étel nagyon kelendő volt és alig győzték kiszolgálni a vásárlókat a szervezők.

A szervezők minden évben odafigyelnek arra, hogy a fiatalokat is bevonják a munkálatokba

A fiatalokra is tekintettel voltak a szervezők, akik részt vehettek a húsfeldolgozás folyamataiban, a művelődési központban pedig kézműves foglalkozásra várták őket és természetesen a finom ételekből is kóstolhattak.

A nap záró programja 18 órai kezdettel egy disznótoros vacsora volt, amelyet mintegy 150 vendéggel rendeztek meg a Művelődési Központ felső részében. A vacsora orjalevesből, főtt húsból zmácsenkával, töltött káposztából, sült hurkából, kolbászból, disznótoros pecsenyéből, valamint hájas süteményből állt.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS