A Birkás Bor és Pálinkaház, 2020. február 22-én már az ötödik alkalommal rendezte meg a borkóstolással egybekötött ultiversenyét.

-Hirdetés-

A „Tíz perc a borról és egész nap az ultiról” jelmondatot követő egész-napos rendezvény kezdetén, Birkás Menyhért igazgató, a verseny házigazdája jóleső örömmel mutatta be a kóstolásra váró borokat. Az öröm oka, mint ahogy mondta: Tavaly a szőlő másként gondolta! A szőlő virágzásakor úgy látszott, hogy nagy termés ígérkezik. Ugyan a lisztharmat betegség miatt a vártnál kevesebb termés lett, de jobb minőségben. Az őszi napsütéses időszak is nagyon kedvezett a cukor és a zamatanyagok képződésének, így a térségünkben egy nagyon jó évjáratot tudhatunk magunkénak. A kóstoláshoz kétfajta bort mutatott be: a Birkás pincészet Aranysárfehér, és a móri Molnár pincészet rozéját, ami a tavalyi versenyen első helyezést ért el, és az elmúlt 15 év legjobb rozéborának tartott.

Az ultiversenyt szokásosan, a Magyar Ultiszövetség által elfogadott játékszabályok szerint és az online elérhető Ultiverseny Párosító Program felhasználásával bonyolították le. A számítógépes program végezte a 12 partiból álló fordulók párosítását és az eredmények rögzítését. Kivetítőn keresztül a játékosok folyamatosan követhették a verseny alakulását.

A versenyre 20 játékos nevezett be és öt forduló után hirdettek eredményt:
I.      Vincze Zoltán (Izsák) – neve felkerül a „Bor és az Ulti napja” vándorserlegére.
II.     Fekete József (Kecskemét)
III.    Losonczi Gábor (Izsák)

Fekete József, Vincze Zoltán, Losonczi Gábor

A Budapestről, Kecskemétről, Szabadszállásról és Izsákról érkezett vendégek kellemes körülmények között hódolhattak kedvenc hobbijuknak. Az idei ultiverseny érdekessége, hogy az első helyen végzett Vincze Zoltán minden fordulót megnyert, valamint a II. és III. helyen ugyanazok végeztek, mint tavaly.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS